Hus Forbi laver indsamling til udvist hjemløs

Den 52-årige hjemløse André Christiansen har fået forbud mod at opholde sig i Københavns Kommune de kommende tre måneder. Nu vil Hus Forbi samle ind til bøden.

 - Det er nu kort og godt forbudt at være hjemløs i Danmark. Regeringen har ved at indføre zoneforbud og forbud mod ’utrygge lejre’ sat politiet ind i en regulær klapjagt på hjemløse, sådan lyder meldingen fra hjemløseorganisationen Hus Forbi i dag. 

Det sker efter hjemløse André Christiansen i sidste uge fik et såkaldt zoneforbud mod at opholde sig i Købenavn. 

- Det er en del af formålet med Hus Forbi, de hjemløses avis, at støtte hjemløse og socialt udsatte og advokere for deres sag. Derfor siger vi fra. Om hjemløse er lovlige eller ej, så vil vi støtte dem og bakke dem op. Det er helt absurd at straffe mennesker, fordi de ikke har et hjem og er i så dårlig en situation, at de må overnatte på gaden.

- Derfor vil Hus Forbi iværksætte en målrettet indsats med henblik på at hjælpe de hjemløse, der straffes på den måde.

- Når enhver ankemulighed er udtømt, er det hensigten at kunne hjælpe med at betale de bøder de får. Så vi i det mindste kan lette dem for noget af den stress, der er forbundet med, at det i sig er ulovligt at leve det eneste liv, de har mulighed for at leve i dette samfund. 

  - Det er jo uden sidestykke, at et stort flertal i Folketinget under skiftende regeringer ikke har hindret antallet af hjemløse i at stige fra 4.998 i 2009 til 6.635 i 2017 ifølge de officielle optællinger. I stedet for at føre en ordentlig socialpolitik har man politisk vedtaget at gøre en gruppe menneskers blotte eksistens ulovlig. Det er så vores folk, der udsættes for det her, og vi kan ikke bare lægge os til at dø. Derfor vil vi hjælpe hjemløse med at betale deres bøder, så de kan fortsætte med at leve, selvom det er ulovligt. Men først skal alle ankemuligheder selvfølgelig udtømmes, siger formand for Foreningen Hus Forbi, Henrik Søndergaard Pedersen.

Sådan kan du hjælpe: 

Klik på linket her og læs mere om muligheden. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere