Hurtig handel: Hver tredje københavner-bolig solgt på en måned

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for den første måned, er siden 2010 næsten tredoblet. Så der skal handles hurtigt, hvis man vil købe bolig i Hovedstaden.

Foto: Simon Skipper / Scanpix

Boliger i København sælges langt hurtigere end tidligere.

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for de første tredive dage, lå i 2016 på 39 procent. Det er godt en tredobling siden 2010, hvor andelen lå på 14,7 procent, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget.

Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit

Ser man bort fra de fem største byer, ligger resten af landet i gennemsnit på 24 pct. på andelen af boliger, solgt inden for den første måned.

-Der er ingen tvivl om, at København og Aarhus kører på flest cylindre, når det gælder hurtige bolighandler, hvilket viser, at der for alvor er kommet godt gang i bolighandlen, siger Thomas Hovgaard, der presseansvarlig i Nybolig i en pressemeddelelse. 

Læs også Jens købte naturskønt hus: Nu får han 170 naboer

Efterspørgslen er steget på boliger, fordi de handlende har flere penge mellem hænderne, mens færre boliger sættes til salg.

- Boligkøberne bliver nødt til at handle hurtigere i dag, end de gjorde for bare et par år siden. Det har fået salgstiderne til at falde i store dele af landet, siger Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit.

Byggeriet har ikke kunnet følge trop med efterspørgslen, og udbuddet af boliger er faldet samtidig med, at den stigende efterspørgsel har presset priserne kraftigt i vejret.

- De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget, siger han,

Boliger med liggetider mellem 30 og 120 dage i hovedsatden udgør 36,8 procent, mens boliger med en liggetid på mere end 120 dage udgør 34,2 procent. 

Læs også Politikere vil afskaffe skattefordel ved forældrekøbTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik