Hurtig handel: Hver tredje københavner-bolig solgt på en måned

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for den første måned, er siden 2010 næsten tredoblet. Så der skal handles hurtigt, hvis man vil købe bolig i Hovedstaden.

Boliger i København sælges langt hurtigere end tidligere.

Andelen af københavnske boliger, solgt inden for de første tredive dage, lå i 2016 på 39 procent. Det er godt en tredobling siden 2010, hvor andelen lå på 14,7 procent, viser nye tal fra ejendomsmæglerkæden Nybolig.

quote De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget.

Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit

Ser man bort fra de fem største byer, ligger resten af landet i gennemsnit på 24 pct. på andelen af boliger, solgt inden for den første måned.

-Der er ingen tvivl om, at København og Aarhus kører på flest cylindre, når det gælder hurtige bolighandler, hvilket viser, at der for alvor er kommet godt gang i bolighandlen, siger Thomas Hovgaard, der presseansvarlig i Nybolig i en pressemeddelelse. 

Efterspørgslen er steget på boliger, fordi de handlende har flere penge mellem hænderne, mens færre boliger sættes til salg.

- Boligkøberne bliver nødt til at handle hurtigere i dag, end de gjorde for bare et par år siden. Det har fået salgstiderne til at falde i store dele af landet, siger Jacob Isaksen, boligmarkedsanalytiker i Nykredit.

Byggeriet har ikke kunnet følge trop med efterspørgslen, og udbuddet af boliger er faldet samtidig med, at den stigende efterspørgsel har presset priserne kraftigt i vejret.

- De hastigt stigende priser i de større byer kan ligeledes have fået boligkøberne til at handle hurtigere i frygt for ikke at komme med på toget, siger han,

Boliger med liggetider mellem 30 og 120 dage i hovedsatden udgør 36,8 procent, mens boliger med en liggetid på mere end 120 dage udgør 34,2 procent. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Flyselskabet Airseven

playNyt flyselskab bygger nye kabiner under nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere