Hundreder marcherer for dyrs rettigheder

Dyreaktivister i København og Aarhus marcherede i dag for at støtte dyrenes rettigheder

På samme tid og i Danmarks to største byer stimlede flere hundrede mennesker i dag sammen for at gå på gaden i det, de kalder Danmarks første dyrerettighedsmarch.

I København var det den røde Plads på Nørrebro, der var startsted for marchen, og en af initiativtagerne, Thomas Erex, siger til TV 2 Lorry, at et sted mellem 300 og 400 mennesker er mødt op. Blandt dagens talere er den tidligere nøgenmodel og nuværende debattør og foredragsholder, Kira Eggers, der ved adskillige lejligheder har gjort sig til fortaler for dyrs vilkr og rettigheder.

Efter planen skal deltagerne i dagens march gå rra Nørrebro i retning mod Rådhuspladsen, inden der i aften er dyrevelfærdsfest for de deltagere, der har købt billet.

De to danske dyrerettighedsmarcher er en del af en intrnational bevægelse, hvor der også er blevet marcheret i både London og Los Angeles. Målet med marchen er ifølge en pressemeddelelse fra arrangørerne "at sende et klart signal om, at vi ønsker en medfølende verden, hvor alle dyr er fri for menneskers mishandling og udnyttelse"

Størstedelen af deltagerne i dagens march er enten veganere eller vegetarer - for dagens budskab handler  om dyrs ret til et godt liv. Og i det indgår, at de ikke ender som menneskeføde.

-Vi kæmper for at beskytte de svageste, som bliver mishandlet for menneskers fornøjelses skyld, fastslår Thomas Erex, der er medarrangør af marchen.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

25_seconds

playDroner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere