Hundeorganisation om tyverier: Vær varsom på Islands Brygge

Plakater og opslag på sociale medier advarer om hundetyve på Islands Brygge. Dansk Kennel Klub opfordrer til agtpågivenhed i bydelen.

Pas på din hund! 

Sådan lyder advarslen på plakater, der den seneste tid er blevet hængt op flere steder på Islands Brygge. 

Plakaterne er blevet hængt op, efter en hundeejer i et Facebook-opslag har beskrevet, hvordan hendes hund blev forsøgt stjålet, mens hun gik tur med den. 

Hundeejeren skriver, at en mand foregav at ville kæle med hendes hund, men pludselig prøvede han at få selen af den - dog uden held. 

I kommentarfeltet på facebookopslaget skriver andre om lignende episoder. 

Appellerer til moral

I Dansk Kennel Klub er man bekendt med et par tidligere sager om forsøg på hundetyveri andre steder i København. At det også sker på Islands Brygge er nyt, og hundeejernes organisation opfordrer til ekstra agtpågivenhed.

quote Hvis man føler sig forfulgt eller antastet af nogen, så skal man sørge for at råbe op og komme på afstand og få et godt signalement. Man skal politianmelde det her, så vi kan få belyst omfanget af det.

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub

- Hvis man føler sig forfulgt eller antastet af nogen, så skal man sørge for at råbe op og komme på afstand og få et godt signalement. Man skal politianmelde det her, så vi kan få belyst omfanget af det, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub. 

Det er meget sjældent, at en hund bliver stjålet, men ifølge Dansk Kennel Klub er det alligevel en god ide at sørge for, at ens hund er ID-mærket, og at oplysningerne i Dansk Hunderegister er korrekte.

Det er desuden godt at have nye og vellignende billeder af sin hund, så man nemt kan efterlyse den, hvis den bliver stjålet. 

Derudover appellerer Dansk Kennel Klub til moralen hos dem, der skal ud og købe en ny hund. 

- Hvis man er den mindste smule i tvivl om, at det er den retmæssige ejer af hunden, der forsøger at sælge den til dig, så skal man bede om at se dokumentation via Dansk Hunderegister. Man har en blanket, hvor der står, at man er den retmæssige ejer. Hvis man som sælger ikke kan fremvise den, så har man et problem, og så anbefaler vi, at man som køber henvender sig til politiet, siger Lise Lotte Christensen. 

Efterspørgsel på karabinhager

Det er helt små hunde, der er blevet forsøgt stjålet, og det er angiveligt sket mindst to forskellige steder på Islands Brygge.

quote Jeg har fået min mand til at skaffe nogle karabinhager, og nogle kæder som ikke bare lige kan klippes over. Det er alt, vi som hundejere kan gøre.

Dorte Varup

I Dortes Dyreartikler på Islands Brygge kan indehaveren godt mærke, at de lokale hundeejere tager deres forholdsregler.  Der er nemlig stor efterspørgsel på nogle specifikke nye varer på hylderne. 

- Jeg har fået min mand til at skaffe nogle karabinhager, og nogle kæder som ikke bare lige kan klippes over. Det er alt, vi som hundejere kan gøre. Folk skal holde sig fra vores hunde. Konsekvensen er, at man ikke vil have nogen til at klappe ens hund, siger Dorte Varup.  

Det er kunderne selv, der har bedt Dorte Varup om at udvide sortimentet med blandt andet karabinhager, så hundesnoren er sværere at få af. 

- Så det gjorde jeg selvfølgelig. Det er meget lokalt her, så vi støtter og hjælper hinanden, fortæller Dorte Varup.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere