Hund i snor trukket 75 meter efter DSB-tog

En puddelhund blev tirsdag trukket 75 meter efter et S-tog fra Grøndal Station.

Et tragisk uheld. Sådan betegner DSB det - for en hundeejer - mareridtsagtige forløb, der tirsdag ved 15-tiden udspillede sig på Grøndal Station i København.

Her står en ældre kvinde i mellemgangen i et S-tog sammen med sin puddelhund. Da togdørene åbner sig, følger hunden, der er i en såkaldt flexline, efter en mand, der går ud af S-toget. Den ældre kvinde står med ryggen til dørene og ser ikke, at hunden er gået ud på perronen.

Da toget sætter i gang, bliver puddelhunden fanget på den forkerte side af tog-dørene. Det resulterer i, at hunden bliver trukket cirka 75 meter efter toget, inden en medpassager hiver i nødbremsen, oplyser DSB.

Hunden har fået indre blødninger og brækket alle fire ben, oplyser DSB. Puddelhunden befinder sig lige nu på Dyrehospitalet på Frederiksberg. Det vides ikke, om hunden overlever.

- Det er et tragisk uheld. Den ældre dame er meget chokeret og oprevet. Vi har valgt at betale hendes dyrlægeregning. Juridisk har vi ikke noget i klemme, men vi vil gerne vise noget konduite. Det er vores tog, hendes lille hund er blevet trukket efter, siger informationschef ved DSB Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at alle S-tog fra DSB er udstyret med en såkaldt klem-sikring, der gør, at et tog ikke kan sætte i gang, hvis et objekt på 50 millimeter eller større er i klemme i døren.

- Der er tale om en millimetertynd snor. Kvinden er i den bagerste vogn, og for lokoføreren 50-60 meter længere fremme, ser det ud til, at hunden forlader toget med den mand, der går ud, siger Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Ud fra overvågningsbilleder vurderer DSB, at den ældre kvinde er ved at orientere sig om de kommende stoppesteder, da hunden bevæger sig ud af toget.

TV 2 Lorry kender navnet på den ældre kvinde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere