Hun får et af byens mest magtfulde jobs

Anne Skovbro afløser Jens Kramer Mikkelsen som administrerende direktør for By & Havn

Det er deres opgave at udvikle enorme byområder som Ørestad og Nordhavn i København - områder, der på få år har ændret karakter fra bar mark eller trist industriområde til topmoderne bydele, der bærer en stor del af den befolkningstilvækst, hovedstaden i øjeblikket oplever. Og så driver de også Copenhagen Malmö Port - altså havnene i både København og Malmø. Fra 20. august skal den 49-årige Anne Skovbro lede det magtfulde foretagende.

Hun afløser Jens Kramer Mikkelsen, der med en fortid som overborgmester i København og mange år i direktørstolen i By & Havn har drevet udviklingen i hovedstaden fremad i et meget højt tempo. Og hun er formentlig godt klædt på til at overtage opgaven: Anne Skovbro har i en årrække været økonomidirektør i Københavns Kommune og hun kommer nu fra Realdania, hvor hun har siddet i direktionen med den usædvanlige titel filantropidirektør.

Den stillingsbetegnelse dækker over det, der er kernen i Realdanias aktiviteter - nemlig at de giver penge væk til formål, der gavner andre. I Realanias tilfælde er det byggeri - for det er det, de selv kalder "de byggede miljø"  den mange milliarder store fond, arbejder med. Det gælder for eksempel det noget omdiskuterede byggeri, Blox, ved Københavns Havn.

Nordhavn er et af de prominente områder, der er skabt af By & Havn
Nordhavn er et af de prominente områder, der er skabt af By & Havn
Foto: Scanpix / Ida Marie Odgaard

Nu skifter Anne Skovbro så det job ud med ledelsen af By & Havn.

-Vi ser frem til samarbejdet med Anne Skovbro, som med sin stærke og mangeårige erfaring inden for byudvikling er et perfekt match til de opgaver, som en administrerende direktør i By & Havn skal håndtere. Med denne ansættelse sætter vi kursen for By & Havn i de kommende år og vi har store forventninger til at Anne Skovbro løfter disse opgaver i fællesskab med By & Havns dygtige medarbejdere, lyder det fra Carsten Koch, der er er bestyrelsesformand i By & Havn.

International klasse

Anne Skovbro beskriver selv sit nye job som en drømmestilling.

-By & Havn er en fantastisk motor til at bevæge de store udviklingsområder i København som Ørestad og Nordhavn til bæredygtige bydele i international klasse og skabe en levende havn, som både omfavner det rekreative og en velfungerende erhvervshavn under ét. Jeg glæder mig til at samle tråden op og fortsætte den dygtige udvikling af selskabets opgaver, som jeg kender fra den anden side af bordet. Det er et arbejde, som jeg går ind i med et stort engagement, men også med ydmyghed, siger hun ifølge en pressemeddelelse fra selskabet.

 

Ørestad er ved at være fuldt udbygget og er i ag hjem for mange tusinde københavnere.
Ørestad er ved at være fuldt udbygget og er i ag hjem for mange tusinde københavnere.
Foto: TV2/Lorry

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere