Hovedvej på Østerbro lukker i to måneder

Nordhavnsvej skal nu have forbindelse til resten af de vigtig veje i området. Det betyder, at den trafikerede Strandvænget lukker i to måneder.

Den massive trafik fra Nordhavnsområdet på Østerbro skal nu have forbindelse til de andre veje i området - det  kræver en del ombygning.

Og derfor bliver Strandvænget lukket. Det tager nemlig tid at bygge det nye tilslutningsanlæg. Strandvænget er lukket i to måneder, en periode som strækker sig henover efteråret. Helt frem til slutningen af november.

For at hælpe trafikken på vej, så det hele ikke går i stå, åbner man i stedet Århusgade i byggeperioden. Så der er en alternativ rute for bilisterne.

Strandvænget lukker fredag

På Strandvænget bliver der spærret for biltrafik på strækningen mellem roklubberne og Svaneknoppen. Det sker allerede fra fredag aften og frem til den 19. november. 

Strandvænget er en del af Ring 2. Og der er hver dag mange bilister, som kører den vej. Så man kan ikke undgå, at afspærringen kommer til at påvirke resten af trafikken på Østerbro.

Bilister skal via Århusgade i stedet

Når man åbner Århusgade, kan de bilister der skal til og fra Nordhavn og Kalkbrænderihavnsgade få en anden vej at køre, når de skal af sted med bilen.

Den særlige trafiksituation i de to måneder betyder, at flere af trafiksignalerne i området bliver omprogrammeret.

På den måde forsøger man at sikre, at der stadig er god mulighed for at bevæge sig rundt i trafikken i området på Østerbro.

Det gælder trafiksignalerne i krydsene ved Østerbrogade/Strandboulevarden, Strandboulevarden/Vordingborggade, Strandboulevarden/Århusgade, Århusgade/Kalkbrænderihavnsgade og Vordingborggade/Kalkbrænderihavnsgade.

Forbud mod højresving ad Vordingborggade  

For at sikre en bedre afvikling af trafikken bliver der samtidig midlertidigt højresvingsforbud fra Vordingborggade i retning mod syd - altså ind mod byen.

Her kan man se de alternative ruter.
Her kan man se de alternative ruter.
Foto: Københavns Kommune

Her skal de bilister, som skal i den retning, i stedet køre ad Århusgade. Når de to måneder er gået, og vi er i slutningen af november, bliver Århusgade igen lukket for biltrafik. Til gengæld bliver der til den tid åbnet for biler, så de kan køre på den nye del af Strandvænget.

Den nye vej ligger henover Nordhavns-tunnelen

Den kommer til at strække sig henover Nordhavnsvej-tunnelen, og den fører op til Strandvejen/Østerbrogade. Et par uger senere bliver Strandpromenaden også åbnet for biltrafik. 

Det her store byggeri er den sidste del, der mangler, før Nordhavnsvej er helt færdig. Efter det er det kun de allersidste mindre stykker af byggeriet, som man skal klare. Og så skal man have gennemført test af de elektroniske anlæg.

Så kan kommunen indvie den nye omfartsvej. En vej der vil gøre en stor forskel for trafikken ind og ud af København.

Baggrund og fakta:

Det er et meget omfattende anlægsarbejde, der skal udføres i løbet af de to måneder. Og det er ikke praktisk muligt at lade bilerne køre i omrdået samtidig med, at man bygger. 

Hele arealet ud til Svanemøllebugten bliver hævet cirka en meter. På den måde kan man forhindre, at  Nordhavnsvej-tunnelen bliver oversvømmet ved skybrud eller stormflod. 

Derudover bygger man tre lyskryds med signaler. De skal forbinde Nordhavnsvej, Strandvænget og Strandpromenaden med hinanden.

Strandvænget bliver helt afspærret for biltrafik fra fredag aften d. 22. september til søndag d. 19. november 2017.

Cyklister og fodgængere kan fortsat passere.

Politi, Movia og DSB er informeret. Der bliver givet trafikinformation til bilister, hvor de bliver opfordret til at bruge  andre transportformer i de to måneder, hvor byggeriet står på.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere