Hovedstadens Svømmeklub indstillet til fornem pris

DGI har indstillet Hovedstadens Svømmeklub til Kulturministeriets Idrætspris 2018. Blandt andet fordi klubben har formået at række ud til nye målgrupper.

I 2012 blev svømmeklubben Hovedstadens Svømmeklub etableret, og nu - seks år senere - er klubbet blevet indstillet til en fornem pris, nemlig Kulturministeriets Idrætspris.

Det er DGI der står bag indstillingen, og årsagen er blandt andet den, at klubben har rakt ud til nye målgrupper.

I indstillingen nævnes eksempelvis Hovedstadens Svømmeklubs svømmehold i Tingbjerg, hvor 350 piger og 300 drenge har deltaget. De fleste af dem med anden etnisk baggrund end dansk.

- Hovedstadens Svømmeklub tager et stort socialt ansvar og gør en stor indsats for at få flere med, herunder børn og unge i udsatte boligområder. Klubben samarbejder med lokale skoler om at uddanne unge til hjælpetrænere - et stærkt bidrag i at få alle med i positive fællesskaber, siger DGIs formand Charlotte Bach Thomassen, der kalder svømmeklubbens indsats forbilledlig.

Der er i alt 13 indstillede kandidater til prisen, der overrækkes af kulturminister Mette Bock (LA) den 10. december.

Hovedstadens Svømmeklub er før havnet i modvind i forsøget på at tiltrække nye målgrupper. Her i 2016, da klubben modtog stor kritik for at tilbyde kønsopdelt svømmeundervisning.

 

Bred inklusion var målet fra start

Allan Nyhus, der er formand for Hovedstadens Svømmeklub, er stolt over indstillingen:

- Det har fra klubbens etablering i 2012 været vores mål, at vi skal favne bredt. En af vores værdier, svømning for alle, fortæller den historie. Derfor er jeg særlig stolt af indstillingen, og at DGI har set og anerkender vores arbejde. Mange i klubben bidrager hver dag til, at vi er lykkedes med vores sociale indsats. 

Det seneste tiltag der sigter mod nye målgrupper for svømmeklubben er en kombination af svømme- og landtræningshold i dagtimerne for folk i aldersgruppen 60+.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere