Hovederne ruller på Københavns Rådhus: Ni chefer fyret

Ni centerchefer i Københavns Kommune har fået stukket en fyreseddel i hånden.

Ni centerchefer i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning må se sig om efter et andet job, efter at de tirsdag fik besked om, at de er blevet fyret.

Det bekræfter Teknik- og Miljøforvaltningen over for TV 2 Lorry.

Ifølge en pressemeddelelse sker fyringerne som led i en strukturændring, hvor Københavns Kommune skal spare 10 procent per borger på kommunens administration over de næste fire år.

- Med det økonomiske jerngreb regeringen holder kommunerne i, så anerkender jeg behovet for hele tiden at se på, om vi kan slanke vores administration. Men det er afgørende for mig, at den enkelte medarbejder ikke skal løbe hurtigere og overbebyrdes med opgaver. Derfor er jeg glad for, at vi nu henter en stor del af Teknik- og Miljøforvaltningens besparelse på denne måde, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.

Fjerner et helt ledeleslag

Hierarkisk ligger centercheferne blot to trin under direktionen i Teknik- og Miljøforvaltningen, og ved at fjerne centercheferne overgår man fra fire til tre ledelseslag.

Ifølge forvaltningen ligger det i tråd med en anbefaling fra regeringens ledelseskommission om, at topledelsen skal have større fokus på driften.

Ud over de ni opsagte stillinger er der to stillinger, der ikke bliver genbesat.

Tre yderligere centerchefer fortsætter, da deres områder er i gang med grundlæggende strukturændringer, der skal følges til dørs. En centerchef bliver i forvaltningen som souschef.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere