Hovederne ruller på Københavns Rådhus: Ni chefer fyret

Ni centerchefer i Københavns Kommune har fået stukket en fyreseddel i hånden.

Københavns Kommune har fyret ni centerchefer. Foto: Anne Bæk - Rtizau Scanpix

Ni centerchefer i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning må se sig om efter et andet job, efter at de tirsdag fik besked om, at de er blevet fyret.

Det bekræfter Teknik- og Miljøforvaltningen over for TV 2 Lorry.

Ifølge en pressemeddelelse sker fyringerne som led i en strukturændring, hvor Københavns Kommune skal spare 10 procent per borger på kommunens administration over de næste fire år.

- Med det økonomiske jerngreb regeringen holder kommunerne i, så anerkender jeg behovet for hele tiden at se på, om vi kan slanke vores administration. Men det er afgørende for mig, at den enkelte medarbejder ikke skal løbe hurtigere og overbebyrdes med opgaver. Derfor er jeg glad for, at vi nu henter en stor del af Teknik- og Miljøforvaltningens besparelse på denne måde, teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i pressemeddelelsen.

Læs også Kommunedirektører får sparket: Scorer fem millioner på fyring

Fjerner et helt ledeleslag

Hierarkisk ligger centercheferne blot to trin under direktionen i Teknik- og Miljøforvaltningen, og ved at fjerne centercheferne overgår man fra fire til tre ledelseslag.

Ifølge forvaltningen ligger det i tråd med en anbefaling fra regeringens ledelseskommission om, at topledelsen skal have større fokus på driften.

Ud over de ni opsagte stillinger er der to stillinger, der ikke bliver genbesat.

Tre yderligere centerchefer fortsætter, da deres områder er i gang med grundlæggende strukturændringer, der skal følges til dørs. En centerchef bliver i forvaltningen som souschef.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik