Hotel, ungdomsboliger, café og fitness: Nu skal der bygges ved Femøren

En ny lokalplan har banet vejen for mere erhverv ved Femøren, der ligger ved Amager Strandpark. Det betyder både hotel, ungdomsboliger og supermarkeder.

På hjørnet af Engvej og Hedegårdsvej ved Femøren metrostation på Amager har helt nybyggede erhvervsbygninger stået tomme i årevis.

Men nu er der godt nyt til både naboer og området.

En netop godkendt lokalplan gør det nemlig muligt at udvikle området til et attraktivt og spændende byrum, som med en unik beliggenhed tæt på både Amager Strandpark, Femøren, byen, lufthavnen og uddannelsesinstitutioner i København vil bringe liv tilbage til stedet.

Ejerne af bygningerne er Gefion Group A/S her gennem længere tid planlagt et projekt, som kan være med til at fremme området på flere parametre.

- Det bliver ganske enkelt fantastisk at se dette ældre område blive omdannet til et attraktivt og grønt byrum med spændende arkitektur til glæde for naboer, turister og studerende, og vi glæder os, udtaler direktør for Gefion Group, Thomas Færch, i en pressemeddelelse.

Ungdomsboliger og panoramablik

Projektet indeholder både hotel, ungdomsboliger, supermarked, daginstitution, fitnesscenter og caféliv, skriver gruppen i en pressemeddelelse.

I dag ligger der fire selvstændige bygninger på grunden, men i fremtiden vil de blive forbundet af en panoramabro med udsigt til både Kastrup Fort og Øresund.

Om byggeriet

Mellem bygningerne skal der plantes træer, så det nye burym bliver mere grønt og indbydende og falder bedre ind i det eksisterende miljø omkring bygningerne.

- Beliggenheden er helt unik, og vi ser frem til at føre vores visioner for området ud i
livet med den nye lokalplan, siger Thomas Færch, som er direktør for Gefion Group A/S.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Søren2

Spiludvikler går på børsen: Sørens mobilspil får million-indsprøjtning

Udeservering

Ingen p-pladser til udeservering: "Man giver de andre en konkurrencefordel"

Bryggens bastion islands brygge højhus amager njals tårn

Centrale personer peger på rigmand i højhusskandale: - Det er en stor løgn det hele

Mangel på godstransportchauffører

playCamilla er flyttekvinde: "Jeg skal hele tiden bevise mit værd"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere