Hospital donerer overskudsmad til hjemløse

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har indgået en aftale med Morgencafé for Hjemløse om at donere overskydende til værestedets hjemløse brugere.

Brugere af Morgencafé for Hjemløse i Nordvest får fremover glæde af overskydende mad fra hospitaler i København. Foto: Morgencafé for Hjemløse / YouTube

To fluer med ét smæk synes at være et passende mundheld for en nyt tiltag mellem hospitalerne på Bispebjerg og Frederiksberg og Morgencafé for Hjemløse.

Læs også Hjemløse André og kammerat frifindes for at skabe lejr ved Rundetårn

I fremtiden vil de to hospitaler nemlig donere alt overskydende mad til det sociale tilbud i det københavnske nordvestkvarter.

På den måde mindsker hospitalerne madspild, mens hjemløse og socialt udsatte får glæde af ekstra råvarer.

- Vores brugere er ikke et sted i livet, hvor de har mulighed for at prioritere et godt og sundt måltid mad – derfor har det enorm betydning for både deres fysiske og psykiske velvære, at vi nu kan få sund velsmagende mad fra Bispebjerg Hospital helt gratis, siger Michael Espensen, leder af Morgencafé for hjemløse, i en pressemeddelelse.

- Det kommer med garanti til at gøre en forskel for de mennesker, der spiser det, siger han.

Morgencafé for Hjemløse

Morgencafé for Hjemløse er et socialpædagogisk tilbud for hjemløse og socialt udsatte, der blev stiftet for mere end 30 år siden af ægteparret Lotte og Michael Espensen.

 

Caféen, der ligger på Theklavej 48 i Nordvest i København, serverer alle hverdage morgenmad samt varm frokost. Desuden har caféen indretter enheder i lokalerne, hvor hjemløse og social udsatte kan få hjælp og bistand til alt fra juridiske spørgsmål, misbrugsbehandling og sågar fodterapi.

 

Derudover er der også indrettet hvilerum, mens caféen også uddeler hjælpeartikler som soveposer og tøj til hjemløse.

 

Kilde: morgencafeen.dk

Se mere

Kan bredes ud til flere hospitaler

Den nye ordning betyder, at det lokale værested for hjemløse to gange om ugen kan hente den overskydende mad fra køkkenet på Bispebjerg Hospital.

På den måde bliver den overskydende mad spist i stedet for at ryge i skraldespanden, og det er med til at sikre mindre madspild. Og det har længe været et mål for hospitalerne.

Læs også Danmarks største herberg for unge hjemløse indviet i Valby

- Jeg er rigtig stolt over det her initiativ, udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

- Mit mål som sundhedspolitiker er at bekæmpe ulighed i sundhed – og som miljøpolitiker, at vi smider mindst muligt affald ud. Derfor er det sund fornuft, at vi nu giver vores overskydende mad videre til de hjemløse og sultne. Fungerer det også på længere sigt, så er jeg klar til at brede modellen mere bredt ud til andre af vores køkkener og mennesker med behov for maden.

Da Morgencaféen selv henter maden og bringer emballagen tilbage til hospitalet rengjort, er tiltaget fuldstændig omkostningsfrit for Region Hovedstaden.

Sådan fungerer tiltaget

  • Morgencaféen afhenter overskudsmad mandag og torsdag i tidsrummet 8-8.30. På sigt kan det være, at en yderligere afhentningsdag kan aftales.
  • Morgencaféen er interesseret i både mad på køl og frost samt andre eventuelle overskudsvarer. Det kan typisk være salater, desserter eller grøntsager.
  • Morgencaféen bringer emballage tilbage i rengjort tilstand ved næste afhentning.
  • Første afhentning var mandag den 23. september.

Kilde: Region Hovedstaden

Morgencafé for Hjemløse ligger på heklavej 48 i Nordvest i København. Foto: Morgencafé for Hjemløse / Facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik