HORESTA om Airbnb-aftale: Det ser rigtig godt ud

Skatteaftalen mellem Danmark og udlejningsfirmaet Airbnb møder positive reaktioner fra brancheorganisationen HORESTA Ólafur Steinar Gestsson Bjarke Ørsted

Brancheorganisationen HORESTA med Katia K. Østergaard i spidsen (th.) glæder sig over den historiske aftale, som den danske stat har lavet med Airbnb. Foto: Bjarke Ørsted - Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau - Scanpix

Tidligere i dag kunne TV 2 fortælle, at de danske myndigheder har indgået en historisk aftale med udlejningsportalen Airbnb. Aftalen betyder, at de københavnere og andre borgere i Lorryland, der lejer deres bolig ud via Airbnb fremover vil få deres lejeindtægter indberettet til Skat.

Læs også Airbnb indgår historisk aftale med Danmark

Med aftalen forpligter udlejningsvirksomheden sig nemlig til automatisk at fortælle Skat om antallet af udlejningsdage og brugernes indtægter. Og den aftale falder i god jord hos HORESTA, som er hovedorganisation for hotel-, restaurant-, og turisterhverv:

Det er en helt anden form for regulering, som vil få stor betydning

Katia K. Østergaard, Adm. Direktør, HORESTA

- Det er historisk, at det er lykkedes at få landet en aftale af denne karakter. Airbnb-udlejningen har været det vilde vesten de første ti år på det danske marked. Derfor har vi i HORESTA gennem mange år efterlyst en regulering, og det har vi nu fået. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Katia K. Østergaard, der er Adm. direktør i HORESTA.

Vil få stor betydning

Brancheorganisationen HORESTA har før været ude og kritisere Airbnb for at være for at være skævvridende konkurrence til de andre spillere på markedet.

Men efter et flertal i folketinget tirsdag satte loft på 70 dage over antal udlejningsdage, og nu så også en aftale med Airbnb, savner HORESTA kun en model for indberetning af, hvor mange dage du lejer din bolig ud, til Danmarks Statistik så udviklingen kan ses på lige fod med andre turistovernatninger i Danmark.

Læs også Nu kommer der loft over din Airbnb-udlejning

- Vi er gået fra et udspil, som i princippet kun lagde loft over antallet af udlejningsdage, hvis den enkelte kommune besluttede det. Nu har vi fået indført maksimalt 70 udlejningsdage. Dertil kommer så den automatiske skatteindberetning. Det er en helt anden form for regulering, som vil få stor betydning, siger Katia K. Østergaard.

En Airbnb-udlejer i Danmark lejer i gennemsnit sit hjem ud i 23 dage og tjener 13.500 på det om året.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik