HORESTA om Airbnb-aftale: Det ser rigtig godt ud

Skatteaftalen mellem Danmark og udlejningsfirmaet Airbnb møder positive reaktioner fra brancheorganisationen HORESTA Ólafur Steinar Gestsson Bjarke Ørsted

Tidligere i dag kunne TV 2 fortælle, at de danske myndigheder har indgået en historisk aftale med udlejningsportalen Airbnb. Aftalen betyder, at de københavnere og andre borgere i Lorryland, der lejer deres bolig ud via Airbnb fremover vil få deres lejeindtægter indberettet til Skat.

Med aftalen forpligter udlejningsvirksomheden sig nemlig til automatisk at fortælle Skat om antallet af udlejningsdage og brugernes indtægter. Og den aftale falder i god jord hos HORESTA, som er hovedorganisation for hotel-, restaurant-, og turisterhverv:

quote Det er en helt anden form for regulering, som vil få stor betydning

Katia K. Østergaard, Adm. Direktør, HORESTA

- Det er historisk, at det er lykkedes at få landet en aftale af denne karakter. Airbnb-udlejningen har været det vilde vesten de første ti år på det danske marked. Derfor har vi i HORESTA gennem mange år efterlyst en regulering, og det har vi nu fået. Det kan vi kun være tilfredse med, siger Katia K. Østergaard, der er Adm. direktør i HORESTA.

Vil få stor betydning

Brancheorganisationen HORESTA har før været ude og kritisere Airbnb for at være for at være skævvridende konkurrence til de andre spillere på markedet.

Men efter et flertal i folketinget tirsdag satte loft på 70 dage over antal udlejningsdage, og nu så også en aftale med Airbnb, savner HORESTA kun en model for indberetning af, hvor mange dage du lejer din bolig ud, til Danmarks Statistik så udviklingen kan ses på lige fod med andre turistovernatninger i Danmark.

- Vi er gået fra et udspil, som i princippet kun lagde loft over antallet af udlejningsdage, hvis den enkelte kommune besluttede det. Nu har vi fået indført maksimalt 70 udlejningsdage. Dertil kommer så den automatiske skatteindberetning. Det er en helt anden form for regulering, som vil få stor betydning, siger Katia K. Østergaard.

En Airbnb-udlejer i Danmark lejer i gennemsnit sit hjem ud i 23 dage og tjener 13.500 på det om året.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere