Hopper det også, når du kører over Langebro?

Dybe fuger generer cyklister og bilister på Langebro. Og det er ellers netop fugerne der er blevet renoveret hele sommeren. Men det bliver ikke lavet.

Cyklisterne drøner over Langebro i solen, for fuld fart. Men det er ikke så sjovt at køre på cykelstien, som det har været:

- Det hopper og bumper og er ubehageligt - det må de godt se at få lavet, siger Susanne Suyono, der bor på Amager og som jævnligt passerer Langebro på cykel.

Hun er en af de 40.400 cykler der på en hverdag kører over Langebro. Og det nyligt afsluttede renoveringsarbejde, der netop har genoprettet Langebros fuger falder ikke i god jord hos hende og mange andre cyklister.

Også bilisterne kan mærke at fugerne er flere centimeter dybe efter renoveringen. Vores eget Tv-hold hoppede også godt i bilen da de passerede Langebro i dag.

Kan det laves?

Noget tyder på at fugerne skal være så dybe. I fugerne ligger nemlig en gummimembran, der skal gøre det muligt for Langebros elementer at arbejde/give sig som store elementer gør. Så at fylde sand eller asfalt i fugerne er ikke en mulighed, siger en vejarbejder fra entreprenøren, vi mødte i dag på broen.

Men Københavns kommune har bedt entreprenøren bag renoveringen om at gøre noget ved problemet, siger de i dag til TV 2 Lorry:

- Vi har påtalt det overfor entreprenøren og den vil blive udbedret.Entreprenøren har 30 dage til at rette det, så det bliver lavet i løbet af de næste par uger, siger Henriette Hall-Andersen, Centerchef for udførsel af Anlæg i Københavns kommunes Teknik- og Miljøforvaltning i dag.

Men der kan faktisk ikke fyldes noget som helst i fugerne. Det er en anden løsning der skal til:

- Det vi gør er at vejbanerne og selve de metal-profiler der ligger i kanten af fugerne i vejbanerne. Dem skal vi havepasset ind og nivelleret, så det ikke bumper, siger Centerchef Henriette Hall-Andersen.

Indtil det er lavet, er det da heller ikke alle cyklister, der har det alt for svært med bumpene:

- Jeg kan godt mærke det bumper en smule, siger Roger Matthisen, der bor på Østerbro, da vi stopper ham for en kommentar til den nye cykelsti.

- Det generer mig ikke, der en mange andre steder i København hvor det er meget værre. Det skulle man hellere tage at lave.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

øresund helsingør helsingborg

Skåne vil bygge fire tunneler mellem Helsingør og Helsingborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere