Hop i havnen og lær at svømme – ganske gratis

Kommune varmer op til EM i svømning med et godt tilbud til både københavnere og gæster i byen.

Man siger, at de bedste ting i livet er gratis. Herunder også et hop i bølgen blå.

quote Der er da heller ikke noget federe end at komme ud og svømme i det åbne vand frem for at være inde i en svømmehal

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, Dansk Folkeparti, København

Men i Københavns Kommune sætter man nu trumf på og tilbyder både byens borgere og besøgende lektioner i svømning. Helt gratis. Fire gange om ugen kan man – uden tilmelding – deltage i svømmeundervisningen to steder i Københavns Havn - i havnebadet ved Sluseholmen og i badezonen ved Islands Brygge.

- Det er optakten til EM i arenaen til december, hvor vi gerne vil involvere københavnerne. Derfor har vi tilbudt dem at de kan komme ud og prøve vores havnebade og få noget svømmeundervisning, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

Positiv modtagelse

Tilbuddet om gratis svømmeundervisning gælder frem til slutningen af august, og indtil videre har københavnerne taget godt imod det, siger borgmesteren, der ikke lægger skjul på sin egen begejstring for det våde element.

- Folk svømmer rundt og hygger sig. Der er da heller ikke noget federe end at komme ud og svømme i det åbne vand frem for at være inde i en svømmehal - og når man så ovenikøbet kan låne en våddragt og lade være med at fryse, så er det jo endnu sjovere, siger han.

Måske svømmer en kommende stjerne i havnen

EM i svømning finder sted til december i Royal Arena i Ørestad. Og måske nogle af de kommende EM-deltagere svømmer rundt i havnebadet i dag.

- Det er et godt spørgsmål om det lykkes. Hele idéen er  at få engageret københavnerne og sige, at man kan bade i havnen og få svømmeundervisning. Så kan det da godt være, at der er nogle børn og unge mennesker, der bliver motiveret til at blive elitesvømmere på lang sigt, siger Carl Christian Ebbesen.

Man skal være mindst 15 år for at benytte sig af tilbuddet.