Hop i havnebadet og få gratis svømmeundervisning

Hele sommeren kan alle skolebørn få gratis svømmeundervisning i havnebadet på Islands Brygge.

Hvis du kender et barn i skolealderen, der gerne vil have lidt svømmeundervisning henover sommeren, så er der her en god mulighed. I havnebadet på Islands Brygge kan man fra den 2. juli og seks uger frem få gratis svømmeundervisning hver dag.

Man behøver ikke at tilmelde sig - man skal bare dukke op:

- Vi stiller svømmebriller, svømmefødder og våddragter til rådighed, så man skal egentlig bare have badetøjet på, så er man klar, fortæller Søren Kragh, der er afdelingsleder for Idræt og Svømning i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København.

Forventer at det bliver en succes

Det er tredje år i træk, at kommunen tilbyder den gratis svømmeundervisning henover sommerferien. Sidste år var der ikke mange, der tog imod tilbuddet, men Søren Kragh forventer, at det bliver anderledes i år:

- Det regnede, og det var koldt sidste år. Så derfor var der ikke mange, der havde lyst til at hoppe i havet. Men hvis det gode vejr holder i år, så forventer vi, at det bliver en succes. Forrige år var det meget populært, fordi vejret var godt.

Svømmeundervisningen foregår hver dag i tidsrummet 11 til 15, undtagen på mandage, hvor det er klokken 10.30 til 14.30. Der bliver lavet nye hold hver halve time, og det er små hold, så svømmelæreren kan holde styr på flokken, og så der er plads til andre i havnebadet. Derfor gælder først til mølle-princippet også.

- Hvis der ikke lige er plads, må man vente, til der bliver det. Vi har aldrig prøvet, at der er mødt så mange om, at det ikke har kunnet lade sig gøre at få undervisning på et eller andet tidspunkt på dagen i det tidsrum, vi tilbyder undervisningen, siger Søren Kragh.

Børn skal lære at svømme i havet

Hele formålet med svømmeundervisningen er at lære børnene at svømme i havet.

- Der er jo stor forskel på at svømme i en svømmehal og svømme i havet. Det er mere udfordrende i havet, og det vil vi gerne lære børn at kunne beherske, forklarer Søren Kragh og fortsætter:

- Undervisningen foregår, hvor der er 1,10 meter dybt, så man skal kunne svømme lidt, men man behøver ikke at have meget svømmeerfaring. 

Den gratis svømmeundervisning er en del af et treårigt projekt, så medmindre der bliver sat nye midler til side, er det sidste år, at kommunen har tilbuddet.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere