Højspændt bestyrelsesdrama sender nu direktøren på porten

For få uger siden trak Lars Weiss sig som bestyrelsesformand i Amager Bakke, da et flertal ikke ønskede direktøren fyret. Nu er situationen vendt.

Først den ene vej, og så den anden vej. Sådan lyder en kendt børnesang, men sætningen kan også bruges i fortællingen om Amager Bakke.

quote Jeg synes, at det er uholdbart, at have en direktør, som fremadrettet vil få rigtigt svært ved at samarbejde med de to største ejerkommuner.

Steen Ørskov Larsen, Bestyrelsesmedlem, Amager Bakke, Kons.

Efter et bestyrelsesdrama uden lige ser det nu ud til, at direktør Ulla Röttger alligevel må forlade posten som administrerende direktør. Det skriver Finans.

Ulla Röttger var allerede ønsket ude for nogle uger siden af de to største ejerkommuner, København og Frederiksbergm men det bakkede de tre små kommuner Dragør, Tårnby og Hvidovre ikke op om. Det resulterede i, at den Socialdemokratiske bestyrelsesformand Lars Weiss fra Københavns Kommune trak sig, da han ikke havde et flertal bag sig i bestyrelsen.

Men nu ser det ud til, at ihvertfald to af de mindre kommuner har skiftet mening. Politikerne fra både Hvidovre og Dragør er klar til at skifte direktøren Ulla Röttger ud, som Lars Weiss også havde forsøgt tidligere.

quote Det er vigtigt, at ejerkommunerne har en fælles holdning til forbrændingsanlæggets fortsatte drift. Så må ejerkommunerne jo bøje sig imod hinanden og finde en løsning, så man kan fuldende det nye værk.

Birger Larsen, Bestyrelsesmedlem, Amager Bakke, Dansk Folkeparti

- Jeg er lidt ærgerlig over, at vi skal skifte direktør på det her tidspunkt. Men jeg synes, at det er uholdbart, at have en direktør, som fremadrettet vil få rigtigt svært ved at samarbejde med de to største ejerkommuner, siger bestyrelsesmedlem fra Hvidovre Steen Ørskov Larsen, Kons., til Finans.

Dermed ser det ud til, at Lars Weiss fortsætter som bestyrelsesformand med opbakningen bag sig, og Birger Larsen fra Dansk Folkeparti bekræfter, at også Dragør står bag beslutningen om at adskedige Ulla Röttger, hvis det er ønsket fra formandsskabet.

- Det er vigtigt, at ejerkommunerne har en fælles holdning til forbrændingsanlæggets fortsatte drift. Så må ejerkommunerne jo bøje sig imod hinanden og finde en løsning, så man kan fuldende det nye værk, og det er det, som der arbejdes på, siger Birger Larsen.

Overfor Finans har bestyrelsesformand Lars Weiss ikke ønsket at kommentere sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere