Højsæson for lommetyverier

Banegårde og transportknudepunkter er hårdt ramt af lommetyverier

Det er højsæson for lommetyverier på for eksempel Københavns Hovedbanegård. Det fortæller Københavns Politi, som dagligt får anmeldelser fra rejsende, der er blevet bestjålet.

-Det er omrejsende kriminelle, der er tale om. Typisk så aflurer de folks PIN-koder, når de køber billet, og så følger de efter dem. Når folk står på rulletrappen, eller når de når ned på perronen, så skaber de kriminelle forvirring og er i stand til at stjæle fra folk. Hvis man får et lille skub, og der er mange mennesker, så er det ikke sikkert, man opdager det, fortæller Henrik Møller Jakobsen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi.

Og de rejsende er mere udsatte i sommersæsonen. Dels er der flere omrejsende kriminelle, og dels har folk ikke så meget tøj på.

-Det er jo sværere om vinteren, fordi folk har overtøj på og gemmer deres værdier i en inderlomme. Hvis man bare har et par tynde bukser på og tegnebogen i baglommen, så er man mere udsat, forklarer Henrik Møller Jakobsen.

Det er blandt andet Københavns Hovedbanegård, der er ramt af tyveribølgen, men den er også gal på andre trafikknudepunkter som Nørreport.

Københavns Politi bekræfter, at der i øjeblikket er tale om en stigning, men kan ikke sætte tal på det daglige antal anmeldelser.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere