Højhus skal trone over Amager Fælled

Et højhusbyggeri skyder op ved Bella Center ud mod Amager Fælled, efter borgerrepræsentationen har godkendt byggeplanerne.

Endnu et højhus er på vej til Ørestad.

I byggefeltet Bellakvarter, der ligger ud til Amager Fælled, skyder et boligtårn med lejligheder 62 meter op i vejret i det nordøstlige hjørne ud mod Strandengen.

Det står klart, efter et flertal i borgerrepræsentationen har godkendt en ny lokalplan for området, der lige nu blandt andet huser Bella Center og det 77 meter høje Bella Sky-hotel.

I første omgang var det ellers planen, at bolighøjhuset skulle være hele 75 meter højt, men på grund af indflyvningen til Kastrup Lufthavn har Trafikstyrelsen valgt at forkorte de højtragende byggeplaner med 13 meter.

Området, der skal bebygges, afgrænses af Vejlands Allé, Ørestads Boulevard, C.F. Møllers Allé og Amager Fælled.
Området, der skal bebygges, afgrænses af Vejlands Allé, Ørestads Boulevard, C.F. Møllers Allé og Amager Fælled.
Foto: JW Luftfotos

En del af større byggeprojekt

Foruden områdets højhus som hjørnesten skal en stribe andre byggerier også opføres i Bellakvarter.

Ifølge masterplanen, der er udarbejdet af Vilhelm Lauritz Arkitekter og COBE, skal der bygges til den helt store guldmedaljer i området.

Mens boligprojekterne med Bellarækkerne, Skyttehusene og Karrékvarteret allerede enten er færdiggjort eller undervejs, skal der med den nye lokalplan bygges langs grænsen til Amager Fælled på vestsiden af byggefeltet.

Her skal der opføres en række kontorbygninger, mens to daginstitutioner, butikker og andre serviceerhverv skyder op.

Selvom lokalplanen er vedtaget, kan man stadig nå at klage over beslutningen. Projektet er i høring frem til den 7. marts.

Udsigt til kontroversielt byggeri

Bellakvarter har længe været under opførelse som et blandt mange byggefelter i Ørestaden, der grænser op til Amager Fælled.

Byggefeltet afgrænses af Vejlands Allé mod nord. Netop byggeri i området ved Vejlands Allé har været omdrejningspunkt for stor debat.

Lige over for det kommende højhusbyggeri havde kommunen længe planer om at indlemme et område af Amager Fælled til byggeudvikling, der kunne finansiere en gæld til metrobyggeriet på 1,9 milliarder kroner.

Dette blev dog mødt af overvældende modstand fra blandt andre Amager Fælleds Venner.

I sidste ende besluttede Københavns Kommune at skrotte byggeplanerne i området lige nord for Bellakvarter, for i stedet at øremærke campinggrunden på Amager Fælled til bebyggelse af 2.500 boliger.

Bellakvarter kommer til at rumme en lang række boliger med to daginstitutioner, hotel, konferencecenter, butikker og andre serviceerhverv.
Bellakvarter kommer til at rumme en lang række boliger med to daginstitutioner, hotel, konferencecenter, butikker og andre serviceerhverv.
Foto: COBE / VLA
Kort nyt