Hjerneforsker Penkowa skal i retten i dag

Hjerneforskeren Milena Penkowa, der tidligere har været dømt for dokumentfalsk skal igen for retten. Denne gang i en ny sag om groft dokumentfalsk.

Penkowa er ifølge anklageskriftet tiltalt for at forfalske dokumenter, der sku bevise, at hun havde fået udført en række rotteforsøg i Spanien.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen starter idag i Københavns Byret, men hendes forsvarer forsøger at stoppe den.

- Milena Penkowa har ikke fiflet med dyreforsøg, og det har hun myndighedernes ord for. Derfor skal Københavns Byret lade straffesagen mod hjerneforskeren falde.

Sådan lyder kravet fra Penkowas advokat, Kåre Pihlmann, fredag i Københavns Byret, hvor en retssag mod den 42-årige Milena Penkowa er blevet indledt.

Sagsforløbet er i sig selv specielt, da anklagerne mod Penkowa drejer sig om dokumentfalsk begået for 12 år siden. Anklagemyndigheden ved Københavns Politi vurderede derfor i maj 2013, at sagen var forældet.

Men Statsadvokaten var af en anden holdning. Sagen røg tilbage til Københavns Politi, og før nytår blev Milena Penkowa tiltalt.

Parallelt med straffesagen har Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) gransket grundlaget for en række af Penkowas videnskabelige artikler. I juni i år vurderede UVVU, at Milena Penkowa ikke havde udvist videnskabelig uredelighed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Christiania Pusher Street

65 personer sigtet for at sælge hash udenfor Christiania

Bomberør

17-årig risikerer forhøjet straf for at skyde med bomberør mod tre betjente

Politibil

Politi efterlyste 13-årig: Nu er hun fundet i god behold

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere