Hjemløs smidt ud af København: Nu vil tidligere landsholdspiller hjælpe

Hus Forbi-sælgeren André Christensen har fået en bøde og er blevet udvist fra København for at sove på gaden. Nu vil Stig Tøfting betale hans bøde.

I årevis har den 52-årige André Christensen sovet på gaden i København, men i slutningen af oktober blev han anholdt af politiet, da han lå og sov med nogle andre hjemløse på Strøget i København.

quote Det er reelt blevet forbudt at være hjemløs. Det efterlader André her som kriminel, for han kommer til at bryde det her forbud. Han har sit arbejde, sine kunder, sin base og hele sin omgangskreds – sin gadefamilie, som det kaldes – i Indre By

Kim Allan Jensen, Formand, Hjemløseorganisationen SAND i hovedstaden.

Politiet benyttede sig af det såkaldte "zoneforbud", der kan udstedes for at komme utryghedsskabende hjemløselejre til livs. Samtidig fik André Christensen en bøde 1.000 kroner samt et forbud mod at opholde sig i København de kommende tre måneder.

Sagen har fået meget omtale siden vi på TV 2 Lorry første gang kunne fortælle om episoden, og det såkaldte zoneforbud har fået meget kritik for også at ramme danske hjemløse.

- Det er reelt blevet forbudt at være hjemløs. Det efterlader André her som kriminel, for han kommer til at bryde det her forbud. Han har sit arbejde, sine kunder, sin base og hele sin omgangskreds – sin gadefamilie, som det kaldes – i Indre By, udtalte Kim Allan Jensen, formand for hjemløseorganisationen SAND i hovedstaden i sidste uge.

Siden da har André Christensen fortalt sin historie i blandt andet Go' Morgen Danmark på TV 2, og det var herefter, at den tidligere fodboldspiller Stig Tøfting valgte at blande sig i sagen.

quote Jeg synes, det er forkert at være efter de mennesker, der i forvejen ikke har det nemt. Så jeg vil gerne betale bøden.

Stig Tøfting, Tidl. landsholdsspiller i fodbold.

Det skriver tv2.dk.

- Jeg synes, det er forkert at være efter de mennesker, der i forvejen ikke har det nemt. Så jeg vil gerne betale bøden, siger han til TV 2.

I et Facebook-opslag deler den tidligere landsholdsspiller et klip med André Christensen, hvor han tilkendegiver sin opbakning til den hjemløse københavner.

- Vi lever i et fint land, men vi ser også nogle situationer, hvor man undrer sig over, hvad der foregår, siger han.  Jeg synes, det er meget voldsomt, at han også har fået et zoneforbud - hvad skal han så gøre? Det er jo i København, hele hans netværk er, siger Stig Tøfting til TV 2.

Hjemløse Andre Christiansen er blevet udvist af København, fordi han sov på gaden. Men hvor skulle han gå hen, når der ikke er senge på herbergerne?

Vil gerne sige tak

André Christiansen har indtil videre ikke i sinde at betale bøden, men sammen med Gadejuristen har han tænkt sig at gå rettens vej.

Alligevel sætter han pris på, at folk vil hjælpe, fortæller Maja Løvbjerg Hansen, der er jurist ved Gadejuristen - en organisation, der står for retshjælp og anden støtte på gadeplan.

- Han regner naturligvis med at vinde sagen, og at han derfor ikke skal betale bøden, men han vil gerne sige tak til Stig Tøfting for tilbuddet og til alle de andre danskere, der viser deres kærlighed oven på denne sag, både på nettet og på gaden, skriver hun i en sms til TV 2.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere