Hizb-ut-Tahrir lejer kommunale lokaler for sidste gang

Hizb-ut-Tahrir afholder søndag sit årlige møde. Denne gang foregår mødet i de kommunale lokaler i Korsgadehallen.

Sidste år afholdte Hizb-ut-Tahrir sit årlige møde i Nørrebrohallen, der er en kommunalt ejet bygning. I år foregår det på Korsgadehallen, der også er kommunalt ejet

Sidste år afholdte Hizb-ut-Tahrir sit årlige møde i Nørrebrohallen, der er en kommunalt ejet bygning. I år foregår det på Korsgadehallen, der også er kommunalt ejer. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix

1 af 2

- Det er en torn i øjet på mig som DF'er, at Hizb-ut-Tahrir kan bruge skatteydernes lokaler. 

Sådan siger Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, DF, om den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrirs årlige møde i Korsgadehallen på Nørrebro på søndag.

Jeg synes, at det er helt legitimt, at vi bestemmer, at det kun er demokratiske foreninger, der skal have adgang til kommunens lokaler.

Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, DF

Sidste år afholdte organisationen sit årsmøde i Nørrebrohallen.

Det gik regeringen så meget på, at der blev fremstillet et lovforslag, der forhindrer organisationer, der "underminerer demokratiet" i at leje kommunale lokaler fra januar 2017. Indtil da kan kommunen ikke sige nej til Hizb-ut-Tahrir.

- Når vi stiller lokalerne til rådighed for Hizb-ut-Tahrir, der ikke respekterer demokratiet og ligeværd mellem kønnene, så giver vi organisationen en blåstempling, som de ikke fortjener, siger borgmesteren, der betegner sig selv som "en lykkelig mand", når lovforslaget går igennem. 

Læs også Myndighederne smækker døren i for Hizb Ut Tahrir

- Politikerne undergraver dem selv

Talsmand for Hizb-ut-Tahrir, Junes Kock mener, at der er tale om en hetz mod muslimer. 

Det er tydeligvis politikere, der har et problem med islam og muslimer. Principielt mener jeg, det er en falliterklæring at forsøge at forbyde holdninger og meninger i stedet for at diskutere.

Junes Kock, talsmand for Hizb-ut-Tahrir

- Der har aldrig været problemer med udlejer. Det er tydeligvis politikere, der har et problem med islam og muslimer. Principielt mener jeg, det er en falliterklæring at forsøge at forbyde holdninger og meninger i stedet for at diskutere, siger han til Ekstra Bladet.

- Især i dette samfund med ytringsfrihed og forsamlingsfrihed. Hvis det undergraver noget som helst, så er det kun dem selv, de undergraver, siger han. 

Spørger man borgmesteren, om han mener, at den kommende lov er et udemokratisk, svarer han nej. 

Hvad vil Hizb-ut-Tahrir?

Hizb-ut-Tahrir kalder sig for et parti, der arbejder for genoptagelsen af den islamiske levemåde i de muslimske lande, hvor man ønsker at etablere et kalifat.
I Danmark kæmper Hizb-ut-Tahrir for at beskytte muslimers identitet ved at informere og kultivere muslimerne med de islamiske tanker, skriver organisationen på sin hjemmeside. 

- Jeg synes, at det er helt legitimt, at vi bestemmer, at det kun er demokratiske foreninger, der skal have adgang til kommunens lokaler, siger han. 

"Forbud og tvang - den politiske kurs over for islam i Europa" er temaet på den årlige konference, der afholdes søndag i Korsgadehallen. På Facebook-eventet deltager godt 250 personer i skrivende stund, mens 100 er interesserede i at deltage. Begge køn er velkomne ved konferencen, men sidste år sad kvinder og mænd adskilt. 

Sidste år afholdte Hizb-ut-Tahrir sit årlige møde i Nørrebrohallen, der er en kommunalt ejet bygning. I år foregår det på Korsgadehallen, der også er kommunalt ejer. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?