Hizb-ut-Tahrir lejer kommunale lokaler for sidste gang

Hizb-ut-Tahrir afholder søndag sit årlige møde. Denne gang foregår mødet i de kommunale lokaler i Korsgadehallen.

- Det er en torn i øjet på mig som DF'er, at Hizb-ut-Tahrir kan bruge skatteydernes lokaler. 

Sådan siger Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, DF, om den muslimske organisation Hizb-ut-Tahrirs årlige møde i Korsgadehallen på Nørrebro på søndag.

quote Jeg synes, at det er helt legitimt, at vi bestemmer, at det kun er demokratiske foreninger, der skal have adgang til kommunens lokaler.

Københavns Kultur- og Fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, DF

Sidste år afholdte organisationen sit årsmøde i Nørrebrohallen.

Det gik regeringen så meget på, at der blev fremstillet et lovforslag, der forhindrer organisationer, der "underminerer demokratiet" i at leje kommunale lokaler fra januar 2017. Indtil da kan kommunen ikke sige nej til Hizb-ut-Tahrir.

- Når vi stiller lokalerne til rådighed for Hizb-ut-Tahrir, der ikke respekterer demokratiet og ligeværd mellem kønnene, så giver vi organisationen en blåstempling, som de ikke fortjener, siger borgmesteren, der betegner sig selv som "en lykkelig mand", når lovforslaget går igennem. 

- Politikerne undergraver dem selv

Talsmand for Hizb-ut-Tahrir, Junes Kock mener, at der er tale om en hetz mod muslimer. 

quote Det er tydeligvis politikere, der har et problem med islam og muslimer. Principielt mener jeg, det er en falliterklæring at forsøge at forbyde holdninger og meninger i stedet for at diskutere.

Junes Kock, talsmand for Hizb-ut-Tahrir

- Der har aldrig været problemer med udlejer. Det er tydeligvis politikere, der har et problem med islam og muslimer. Principielt mener jeg, det er en falliterklæring at forsøge at forbyde holdninger og meninger i stedet for at diskutere, siger han til Ekstra Bladet.

- Især i dette samfund med ytringsfrihed og forsamlingsfrihed. Hvis det undergraver noget som helst, så er det kun dem selv, de undergraver, siger han. 

Spørger man borgmesteren, om han mener, at den kommende lov er et udemokratisk, svarer han nej. 

Hvad vil Hizb-ut-Tahrir?

- Jeg synes, at det er helt legitimt, at vi bestemmer, at det kun er demokratiske foreninger, der skal have adgang til kommunens lokaler, siger han. 

"Forbud og tvang - den politiske kurs over for islam i Europa" er temaet på den årlige konference, der afholdes søndag i Korsgadehallen. På Facebook-eventet deltager godt 250 personer i skrivende stund, mens 100 er interesserede i at deltage. Begge køn er velkomne ved konferencen, men sidste år sad kvinder og mænd adskilt. 

Sidste år afholdte Hizb-ut-Tahrir sit årlige møde i Nørrebrohallen, der er en kommunalt ejet bygning. I år foregår det på Korsgadehallen, der også er kommunalt ejer.
Sidste år afholdte Hizb-ut-Tahrir sit årlige møde i Nørrebrohallen, der er en kommunalt ejet bygning. I år foregår det på Korsgadehallen, der også er kommunalt ejer.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre_ Motocross

playLaura er danmarksmester i motocross - nu forbereder hun sig på næste svære skridt

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Lav vild mad med spiselige planter

Bjarne Reuter

Disse 10 modtager flest bibliotekspenge: Brønshøj-forfatter indtager førsteplads

20190718-201441-L-1920x1280we

Ny festival i København vil byde 30.000 gæster velkommen til sommer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere