Historisk pibebutik flytter: 'Strøget sejler i affald'

- Jeg kan ikke længere forsvare at have min butik i de omgivelser, lyder det fra ejeren af klassisk pibebutik, der nu forlader Strøget.

Efter 47 år forlader den klassiske pibebutik The Danish Pipe Shop sin adresse på Strøget. 'Flygter' er måske rettere ordet. I hvert fald giver butikkens ejer, Nikolaj Nielsen, den kendte gågade en hård afskedssalut.

- Jeg synes ikke, det er rimeligt at modtage kunder i det kaos, Strøget i dag er. Jeg bruger næsten hver morgen tid på at rydde op og gøre rent ved indgangen, som mange i løbet af natten bruger som pisserende og affaldsspand, siger han.

Han mener, at forholdene i starten af Strøget ved Rådhuspladsen i dag er så ringe, at det er umuligt at signalere seriøsitet og kvalitet. 

quote Det er ikke længere den samme hyggelige gade. Ingen ejer selv deres butikker, og sammenholdet er væk blandt de næringsdrivende.

Nikolaj Nielsen, ejer af The Danish Pipe Shop

- Samtidig er der trafikkaos hver formiddag. Jeg fatter reelt ikke, at Københavns kommune vil vise Strøget frem i den tilstand. Jeg kan i hvert fald ikke længere forsvare at have min butik i de omgivelser, siger Nikolaj Nielsen, der er søn af butikkens stifter, Steffen Nielsen. 

Nikolaj Nielsen er en af de sidste, der selv ejer en butik på Strøget, og han synes, det er vemodigt at skulle flytte. Men Strøget er ikke, hvad det var engang, lyder det. 

- Det er ikke længere den samme hyggelige gade. Ingen ejer selv deres butikker, og sammenholdet er væk blandt de næringsdrivende. Når man så samtidig oplever, at Strøget sejler i affald, må jeg lytte til mine  kunder og flytte til et bedre miljø, siger han.

Det miljø kan ifølge Nikolaj Nielsen findes i Vester Voldgade i København. Her genåbner The Danish Pipe Shop den 1. oktober.

Fakta om The Danish Pipe Shop 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MIB-demo i København den 10. april 2021.

Politi melder om fredelig demonstration mod coronapas

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere