Historisk hus må fjernes - Enhedslisten vil ændre beslutning

Ejerne af Vesterbrogade 107 fik mandag grønt lys til nedrivning. Bygningen er en af de sidste af sin art, og bør derfor bevares, mener Enhedslisten.

Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, tabte første slag i forsøget på at bevare den historiske bygning på Vesterbrogade 107.

TV 2 Lorry har tidligere berettet, hvordan borgmesteren fra Enhedslisten ville nedlægge et såkaldt §14 forbud mod at nedrive en historisk bygning på Vesterbro. Så sent som i forrige uge sagde Morten Kabell i en pressemeddelelse, at byen bliver for poleret, hvis alt gammelt fjernes fra bybilledet.

- Byen skal have mere kant, og de forskellige bydele skal beholde deres egne særkender. Lader vi alle byens historiske bygninger forfalde for senere at rive dem ned, får vi en poleret, ensartet og kedelig by, lød det dengang fra borgmesteren.

Læs mere om sagen ved at klikke her.

Igår stemte Københavns Teknik- og Miljøudvalg om sagen på Vesterbrogade 107. Her besluttede et stort flertal at give grønt lys for bygherrerne til at nedrive den historiske bygning for i stedet at opføre et moderne boligkompleks, erfarer TV 2 Lorry.

Borgmesteren er skuffet over beslutningen og retter i samme ombæring en kritik mod De Radikale, som også stemte imod forslaget:

- De Radikale har lige nu travlt med at fortryde alle de træfældninger, partiet tidligere har bakket op om. De historiske bygninger er mindst lige så vigtige for byens særkende og identitet, og om et par år skal vi vel høre de radikale fortryde, at de gav grønt lys til at rive denne bygning ned.

- Samtidig taler De Radikale altid meget om, hvor vigtigt det er, at de kreative erhverv kan finde billige lokaler i København. Men nu har partiet så stemt for at gøre en række af byens kreative kræfter hjemløse, siger Morten Kabell i en pressemeddelelse. 

Kampen er dog ikke endeligt tabt endnu. For nu har Enhedslisten krævet, at Borgerrepræsentationen skal træffe den endelige beslutning om skæbnen for industribygningen på  Vesterbrogade 107. Og her forventer Morten Kabell opbakning fra  alle medlemmer af Kultur- og Fritidsudvalget. Det skyldes, at de enstemmigt anbefaler at bevare bygningen i et høringssvar.

- Der er åbenlyst stor uenighed internt i partierne her på Rådhuset om skæbnen for Vesterbrogade 107, når et enigt Kultur- og Fritidsudvalg kan kræve bygningen bevaret, mens et næsten enigt Teknik- og Miljøudvalg giver grønt lys for at bygningen bliver revet ned. Derfor må afgørelsen selvfølgelig træffes i Borgerrepræsentationen, så alle medlemmer har mulighed for at blive hørt, og så diskussionen kommer til at foregå for åbne døre, siger Morten Kabell.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

20201019-130444-2-1920x1280we

Tidligere overborgmester Frank Jensen starter konsulentfirma

20200122-103312-A-1920x1281we

Hvem tør gå først? Partier bag forslag om at droppe valgplakater i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere