Historisk hash-sag: Landsret skærper straffe

Østre Landsret forhøjede fredag straffene i en historisk stor sag om organiseret salg af hash på Christiania. Ti personer er som de første nu endeligt dømt i sagen.

Landsretten har skærpet straffen en smule for fire af de dømte, der dermed har fået lagt tre måneder oven i den straf, som de fik ved byretten i foråret.

Straffene i sagen strækker sig fra fængsel i 1 år og 9 måneder til fængsel i 2 år og 9 måneder.

Dommen er den første landsretsafgørelse, efter at 76 mænd og kvinder i foråret blev dømt ved byretten for organiseret handel med hash.

De mange sager opstod efter politiets såkaldte "Operation Nordlys". Flere end 80 personer blev anholdt efter politiaktionen, der var rettet mod den organiserede handel med hash på Christiania.

Aktionen er den hidtil største af sin slags herhjemme. Kun ved masseanholdelsesaktioner - eksempelvis efter demonstrationer - er flere blevet anholdt. Aldrig tidligere har politiet anholdt så mange på baggrund af efterforskning.

Anholdelserne skete, efter at politiet i månedsvis systematisk havde overvåget salget fra hashboderne. Blandt andet ved brug af politifolk, som havde arbejdet under dække.

De mange anholdelser resulterede i, at 76 personer i sidste ende blev dømt i byretten. Også det er rekord i en sag af den kaliber.

Langt de fleste valgte at anke deres domme til Østre Landsret.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere