Historisk bygning i Stormgade risikerer at styrte sammen

En voldsom brand i et lejlighedskompleks i Stormgade 10 gør nu, at bygningen er i fare for styrte sammen.

Sidst opdateret kl. 10:03...

Den bygning i Stormgade, hvor brandfolk hele morgenen har kæmpet med flammerne, er nu i fare for at styrte sammen. 

Omrking 50 brandfolk har i timevis kæmpet med at slukke branden i den historiske bygning fra 1620, der er ved at blive omdannet til luksuslejligheder. Bygningen er nu så medtaget af flammer og vand, at man forventer, at den vil styrte sammen.

- Der er fare for at etageadskillelserne - altså gulve og lofter, vil knække sammen. De har været brandbelastet i lang tid, vi har skåret i bygningen for at kunne slukke branden, og der er absorberet meget store mængder vand, disse ting sammenlagt gør, at vi vurderer, at der er sammenstyrtningsfare, siger Tim ole Simonsen, der er pressetalsmand i Hovedstadens Beredskab.

Det er en sidebygning i Stormgade 10, der er i fare for at styrte sammen, og på grund af sammenstyrtningsfaren har brandvæsnet nu trukket sig ud af bygningen. I stedet vil man nu koncentrere sig om at redde forhuset og holde ilden væk derfra. 

Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab fortæller om branden.

 

På adressen Stormgade 10 finder man det historiske Holsteins Palæ, er tidligere har huset den danske adel. Sidebygningen var under ombygning, da branden brød ud.

Branden blev opdaget klokken 04.25 natten til mandag, da personer kunne se flammer i fra gården bag  Stormgade 10.

Stormgade 10 er ved at blive omdannet til luksuslejligheder og ligger lige over for Nationalmuseet. Naboopgangen Stormgade 8 er evakueret. Ingen er kommet til skade, men politiet melder om kraftig røgudvikling i området.

- Der er efter alt at dømme tale om en brand, der er trængt igennem i bunden af bygningen, der er under renovering. Man er ved at indrette lejligheder i bygningen, så der bor ikke nogen umiddelbart, siger vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi til Ritzau.

Stormgade spærret frem til tirsdag aften

Trafikken gennem København har været påvirket af branden hele morgenen, da man af hensyn til brandvæsnets arbejde har måtte spærre Stormgade mellem Vester Voldgade og Frederiksholms Kanal.

Trafikanter gennem Københavns opfordres til at finde en alternativ rute til og fra arbejde mandag, hvis de normalt kører igennem området omkring Stormgade.

Afspærringen af Stormgade vil vare frem til tirsdag aften, oplyser politiet.

Læs også: Brand i fredet bygning fra 1600-tallet

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere