Her vil vi helst bo

Vi vil helst bo i storbyen, og ikke længere i forstæderne nord for København. En opgørelse fra Boliga for Berlingske Business viser, hvor vi gider at bo, og hvor vi absolut ikke vil bo.

Foto: TV 2 Lorry

Vores boligønsker har ændret sig her i hovedstadsområdet.

For 20 år siden gad ingen på på Vesterbro, men sådan er det ikke idag, hvor bydelen er blevet rasende populær.

Det viser en opgørelse over kvadratmeterpriser i 1994 sammenlignet med i 2014, som boligportalen Boliga har udarbejdet for Berlingske Business.

Vesterbro er populært og - og dyrt

De vildeste stigninger på listen finder man på Vesterbro, der efter en gedin hovedrengøring og en omfattende byfornyelseer blevet særdeles hipt.

På Vesterbro er kvadratmeterprisen syvdoblet sinden 1994. Dengang betalte man omkring 4.500 kr. pr. kvadratmeter, den samme kvadratmeter koster nu 31.900 kr.

Nordsjælland hittede i 1994

For 20 år siden var vi vilde med Nordsjælland, og det var byer som Skodsborg, Hørsholm, Silkeborg, Charlottenlund, Hellerup, Lyngby, Dragør og Greve, der var mest attraktive i hovedstadsområdet på det tidspunkt.

I dag hitter brokvarterene, hvor København K, Skodsborg, Frederiksberg C, Hellerup, København V, København Ø, Frederiksberg, København N og København SV nu topper listen, skriver Berlingske Business.

- Overordnet skyldes det den trend, vi har set de senere år, hvor det er blevet rigtig populært at flytte fra land til by. Vi vil gerne tættere på arbejdspladserne og vil hellere bruge tiden på noget andet end at pendle,« siger direktør i Boliga Ricco Zuschlag til Berlingske business.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik