Her får du mest kollegieværelse for din SU

En ny undersøgelse giver svar på, hvor man som studerende får mest for pengene på de københavnske kollegier.

Det kan virke uoverskueligt at finde rundt i junglen af kollegier i København - især hvis man er tilflytter og ikke kender sin kommende studieby på forhånd.

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har derfor udarbejdet en undersøgelse, der viser, hvor man som studerende får mest kollegieværelse for sin SU i 2018.

Undersøgelsen tager ikke kun udgangspunkt i huslejepriserne, men også i andre faktorer, der kan være besparende - nemlig faciliteter og beliggenhed.

Fakta om undersøgelsen

Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

"Hvis man vil spare penge, skal man flytte ud af byen".

Sådan har devisen i København været længe. Hvis man er villig til at flytte lidt væk fra indre by, så bliver alting automatisk billigere.

Undersøgelsen giver dog et andet perspektiv på denne påstand.

Et kollegie i indre by kan koste mere i husleje, men hvis alting befinder sig i cykelafstand, og det tilbyder faciliteter som for eksempel gratis vask, vil det i længden være billigere end et forstadskollegie med få faciliteter og lang transporttid.

Vinderkollegierne har alle en kvadratmeterpris på omkring 100 kroner, gode faciliteter og centrale beliggenheder, der nedsætter udgifterne til offentlig transport.

Disse tre kollegier topper listen

Undersøgelsens vinder er Sofiegårdens Kollegium på Christianshavn. Vinderkollegiet har en central placering med 140 meter til nærmeste metrostation og huslejepriser på ned til 2.562 kroner for det billigste værelse. Derudover er der faciliteter som blandt andet festsal, cykelværksted, fællesvaskeri og motionsrum.

Nummer to på listen er Grønjordskollegiet på Amager. Det er i gåafstand til KUA's Søndre Campus, og der er 400 meter til en metrostation. Den laveste husleje er 1.904 kroner, og kollegiet har mange af de samme faciliteter som listens topscorer og flere til. 

På tredjepladsen ligger Øresundskollegiet på Amager. Her er en husleje på 2.418 kroner og 750 meter til nærmeste metrostation. Ligesom de to andre kollegier er der et bredt udvalg af faciliteter. 

Se resten af top 20 her

Store prisforskelle på kollegier i København

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

560_mallorcaBestTravel

Skal du booke ferie? Karantænefri rejser til Mallorca kan stå lige for døren

pop up-butik rudersdal

playMarianne har flyttet sin butik til nabokommune for at undgå lokal nedlukning

Bagsværd bageri

Bager har mistet hver anden kunde efter sur smiley - så blev der uddelt gratis kager

20180726-152954-1-1920x1277we

Dine havemøbler er måske forsinkede i år, og det er der flere årsager til

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere