Her er Tivolis 175 års jubilæumsprogram

Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Tivoli er i dag fyldt 174 år, og det har den gamle forlystelsespark valgt at fejre med offentliggørelsen af næste års 175-års jubilæumsprogram for Tivolis Koncertsal og Glassalen.

Ni forestillinger er allerede fastlagt, mens en forestilling mere er på vej og bliver offentliggjort senere.

I Tivolis jubilæumsår i 2018 bliver der sat 465.000 billetter til salg til alle de kulturelle og musikalske oplevelser i Tivoli. Blandt de mange forestillinger er Tivolis nye sommershow i Glassalen ”Mor & Far sidder i Grøften” med Peter Frödin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Berthelsen på rollelisten.

Også musikforestillingen ”Divaer i Glas” med blandt andre Birgitte Hjort, Cecilie Stenspil og Caroline Henderson samt Kim Larsen-musicalen ”Midt om Natten” er en del af jubilæumsårets program. 

00:21 Luk video

Kendt ballet på fødselsdagen

Når Tivoli fylder 175 år den 15. august næste år, får man fornøjelsen af New York City Ballet, der er blandt verdens førende balletkompagnier. Balletten Nøddeknækkeren genopsættes for fjerde gang med en række fornyelser i anden akt, hvor H.C. Andersen-karakteren kommer til at folde sig endnu mere ud.  Forestillingen er med koreografi af Peter Bo Bendixen og scenografi af Dronning Margrethe.

Den prisbelønnede satiregruppe Rytteriet med Martin Buch og Rasmus Botoft indtager også Glassalen, og for første gang medvirker Bodil Jørgensen live i showet.

Men det første show, der lægges ud med er ABBA-musicalen ”Chess” med Xenia Lach-Nielsen og Stig Rossen i front.

Holdet bag forestillingen Foto: Agnete Schlichtkrull

Rekordmange billetter til salg

Tivoli sætter i alt 465.000 biletter til salg, hvilket er rekordmange. I 2017 blev der til sammenligning sat 406.000 billetter til salg.

- Det er meget passende, at vi netop i jubilæumsåret 2018 skruer helt op for blusset på vores scener i Koncertsalen og Glassalen. Med ca. 400 arrangementer satser vi på at slå vores egen tidligere rekord hvad angår publikumstal, der lyder på 363.000 gæster, siger Tivolis underdirektør, Nikolaj Koppel.

Programmet for 2018 i Koncertsalen og Glassalen:

Chess

Danmarkspremiere: 19. januar 2018 i Tivolis Koncertsal.

Stig Rossen og Xenia Lach-Nielsen står i spidsen for et stort ensemble i en spektakulær produktion af succesmusicalen CHESS – for første gang på dansk i en professionel opsætning af teaterproducent og kapelmester Mikkel Rønnow. Der er pt. solgt mere end 25.000 billetter. Premiere i Tivolis Koncertsal fra 19. januar 2018. Herefter tager forestillingen på danmarksturné til Musikhuset Aarhus, ODEON i Odense, Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro.

Billetpriser: fra 295 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Rytteriet - live i Tivoli

Danmarkspremiere: 24. marts i 2018 i Glassalen.

Den prisbelønnede satiregruppe Rytteriet med Martin Buch og Rasmus Botoft optræder for første gang i fire år live i foråret 2018. Det sker i Glassalen med en ny skræddersyet forestilling skabt til Tivoli, og med på holdet er en af Danmarks mest elskede skuespillere Bodil Jørgensen, der for første gang optræder live på scenen sammen med de to frontmænd.

Billetpriser: fra 270 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Midt om Natten

Danmarkspremiere: 15. marts 2018 i Tivolis Koncertsal.

Filmklassikeren Midt om Natten, der er en af de største danske biografsucceser nogensinde og alletiders bedst sælgende danske album, bliver i foråret 2018 sat op i en nyskreven musicalversion i Tivoli. Publikum kan se frem til kærlige gensyn med Benny, Arnold, Spacy og Susan Himmelblå samt en stjernerække af Kim Larsen og Gasolins største hits.

Billetpriser: fra 215 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Mor og far sidder i Grøften

Danmarkspremiere: 23. maj 2018 i Glassalen.

I maj 2018 får Tivoli danmarkspremiere på et helt nyt sommershow med titlen Mor og far sidder i Grøften. I det nye sommershow dykker Peter Frödin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Berthelsen ned i den sande og dystre historie om, hvad der sker, når Tivolis porte lukker og mørket falder på. Alt kan ske!

Billetpriser: fra 270 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

New York City Ballet

Premiere: 15. august 2018.

Tivoli får æren af et af verdens bedste balletkompagnier, når New York City Ballets 90 dansere gæster Tivolis Koncertsal med noget af det ypperste inden for ballet i dagene omkring forlystelseshavens 175-års jubilæum. Det hele under ledelse af kompagniets danske balletmester, Peter Martins.

Billetpriser: fra 375 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Divaer i Glas

Danmarkspremiere: 30. august 2018 i Glassalen.

I sommeren 2018 genopliver Caroline Henderson, Birgitte Hjort Sørensen og Cecilie Stenspil Tivoli Varietéens storhedstid med en helt ny musikforestilling til Glassalen. I Divaer i Glas tages publikum med tilbage til svundne tider, når de tre sangerinder genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist gennem legendariske kvindeskikkelser som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald, der alle har trådt deres hæle på den historiske scene.

Billetpriser: fra 270 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

Crazy Christmas Cabaret

Premiere: 13. november 2018 i Glassalen.

Musikalsk komediedrama på letforståeligt engelsk med overdådige kostumer, fantastisk dans og sprudlende festfyrværkeri af tidens største hits. År efter år kåret som sæsonens bedste grin. I 2018 vil det være 36. år i træk, at London Toast Theatre indtager Glassalen.

Billetsalg starter i foråret 2018.

Eventyrteatret

Premiere: 5. oktober og 25. november 2018 i Glassalen.

Eventyrteatret er et professionelt musicalteater, der hvert år opfører en stor efterårsmusical med knap 100 medvirkende, samt en mindre juleforestilling på én time i Glassalen i Tivoli. Det er udelukkende talentfulde børn og unge fra 7 til 19 år, håndplukket fra teatrets Dramaskole, der står på scenen.

Billetsalg starter i foråret 2018.

Nøddeknækkeren

Repremiere: 29. november 2018.

Tivoli Ballet Teater ryster den kreative pose, når Nøddeknækkeren vender tilbage til Tivolis Koncertsal for fjerde gang. Den populære juleballet får nemlig helt nye tilføjelser til handling og scenografi, hvilket bl.a. betyder, at H.C Andersen kommer til at få en mere fremtrædende rolle. Dronning Margrethe står bag scenografi og kostumer, mens Peter Bo Bendixen er koreograf. Balletten er siden 2012 set af over 100.000 publikummer.

Billetpriser: fra 215 kr. inkl. gebyr og entré til Tivoli.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?