Her er Pride-ugens program

Pride-ugen er skudt i gang - og den bliver fyldt med fest og farver. Dyk ned i programmet her.

En dragqueen poserer under optoget i 2014 Foto: Sophia Juliane Ludorph, Scanpix

Med mere end 30.000 forventede aktive deltagere og op mod 150.000 mennesker på gaden er Copenhagen Pride Week blevet et kæmpe tilløbsstykke.

Lørdag vandrer tusindvis af mennesker gennem København med regnbueflag og farverige udklædninger. Her løber Pride Paraden af stablen, som de fleste nok har stiftet bekendtsskab med.

Men hele ugen vil der være masser af aktiviteter i mangfoldighedens navn.

Mandag skød statsministeren Lars Løkke Rasmussen showet i gang med en løbetur i Pridens navn fra Marienborg i Lyngby. 

- Jeg synes, at ugen handler om mangfoldighed og om at åbne sig - og så er det oplagt at åbne Marienlund. Der er kun lukket for en ting, og det er fordomme. Dem skal vi tage et opgør med, siger statsministeren til TV 2 Lorry

Læs også Nu kan du 'springe ud af skabet', når du tager bussen

Drag show, gamle hits og menneskerettigheder

Det officielle program for ugen starter tirsdag. Copenhagen Pride har to scener på centrale steder i København. Rådhuspladsen bliver hovedkvarter for underholdning, mens der på Regnbuepladsen vil der være et debattelt, hvor menneskerettigheder er i fokus fra den 15. til den 18.

TV 2 Lorry har udvalgt nogle bidder af ugens program: 

Læs også Kendis-trio klar til massevielser under Pride i København

Her er nogle nedslag i ugens program:

 • Tirsdag: "Take me back tuesday" åbner Pride Scenen med gyldne hits fra de gamle dage (fra 18.30 til 23.00 på Rådhuspladsen. Derudover er der sexquiz i AIDS-fondets telt. (Rådhuspladsen 19.00-20.00).
   
 • Onsdag: Denne dag kan du komme på en guidet pride tur rundt i København, hvor du kan høre mere om udviklingen i en af verdens mest homo-venlige byer. (Mødested: På trapperne foran Rådhuset klokken 17-18.30) Derudover kan du blive klogere på score-apps som Grindr og dens betydning i LBGTQ+-personers verden. (Debatteltet på Regnbuepladsen)
   
 • Torsdag: Denne dag fyres der op for musikken med LGBTQ+ artister på scenen. Nabiha er hovednavn. Er du mere til hygge, kan du se den oscar-vindende film Moonlight under stjernehimlen. (Fælledparken 21:00 til 23:00)
   
 • Fredag: Nu kommer der for alvor gang i gaden. Fredag bliver der afholdt Drag Night med 80'er tema. (Rådhuspladsen klokken 19.00 til 23.00)
   
 • Lørdag: Her løber den store Pride Parade af stablen. (Start klokken 13.00 fra Frederiksberg Rådhus). Paraden slutter på Rådhuspladsen, hvor kunstnere som Aura og Peaches skal underholde til et brag af et Pride Show. (Pride Show, Rådhuspladsen fra 14.00 til 23.45)
   
 • Søndag: På Pride-ugens sidste dag kan du tage en slapper og pleje tømmermændene med smørrebrød i Kødbyen (Kødbyen, 10.30 til 18.00)

Her kan du se det fulde program:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?