Her er Københavnernes dom over verdensberømt burger

Gasoline Grills burger blev sidste år kåret som en af verdens bedste. TV 2 Lorry har spurgt københavnerene, om den berømte burger lever op til sit ry.

Trods slud og regn er Gasoline Grill velbesøgt. Mange modstår vejret men ikke sulten og står derfor i kø for at få én af verdens bedste burgere.

quote Jeg har boet i USA som ganske ung, og der fik jeg en kærlighed til al det fantastiske mad, som er der ovre. Også burgeren.

Klaus Wittrup, stifter og direktør, Gasoline Grill

Gasoline Grills burger blev nemlig kåret til en af verdens 27 bedste burgere af det amerikanske nyhedsmedie Bloomberg i 2017. Og de spiseglade gæster er enige – burgeren lever op til forventningerne.

- Den er smagfuld og saftig. Man bliver ikke rigtig mæt, hvis man bestiller en burger et andet sted, men det gør man altså her. Der er krudt i, siger Kasper Theut, der er piccolo hos et IT-firma.

Duften af ost og smør har siden 26. april 2016 været en etableret del af Landgreven i indre København, men nu har amerikanerne fået færten.

Derfor skal stifter og direktør af Gasoline Grill, Klaus Wittrup, i næste uge til New York City, for at være en del af en tre dages pop-up-fest, hvor de københavnske burgere skal langes over disken og testes af New Yorkerne.

- Jeg har boet i USA som ganske ung, og der fik jeg en kærlighed til al det fantastiske mad, som er der ovre. Også burgeren, fortæller Klaus Wittup.

Danskerne er vilde med den sprøde burger, som Gasoline Grill serverer. Den lille burgerbiks har tit lange kører, og om sommeren, når vejret tillader udendørs-spisning, må Gasoline Grill ofte melde udsolgt allerede kl. 17.

Amerikanerne bedømmer burgeren

Men vil burgereksperterne i USA tage lige så godt imod de stegte boller og de røde løg? Vil den stegte bolle og den snaskede bøf kunne konkurrere i burgerens hjemland?

quote Vi er blevet inviteret, fordi vi lå på den liste med de bedste 27 burgere. Jeg tror, vi ligger i den øverste tredjedel.

Klaus Wittrup, stifter og direktør, Gasoline Grill

Et par gæster, der tog sin første spæde burgerbid i selv samme hjemland, er Jeannie Nguyen og Josiah Weaver – de to amerikanske data-entreprenører modstod vintervejr og ventetid for at smage burgeren.

- Min ven, som er flyttet hertil, sagde, at de her burgere er virkelig gode, så derfor tog vi herhen, fortæller Jeannie Nguyen.

Og burgeren falder da også i god jord.

- Det er pænt godt. Virkelig godt, siger de to amerikanere efter første bid.

Men selvom burgeren er amerikansk inspireret, smager den en smule anderledes, end hvad de to amerikanere møder derhjemme.

- Den her bolle er lettere. Næsten ligesom en croissant eller brioche, så det er noget andet, end hvad vi er vant til. Hos os er det oftest en kartoffelbolle, siger Jeannie Nguyen. 

Burgerne bliver lavet af friske råvarer, og kødet hakker medarbejderne selv, før det bliver formet til bøffer til gæsterne. Derfor mener stifter Klaus Wittrup også, at burgeren har en chance på det amerikanske markedet, som ellers er mættet af burgerkæder.

- Nu skal vi over og vise, hvad vi kan og måske overraske nogen, der ikke har smagt vores burgere før. Vi er blevet inviteret, fordi vi lå på den liste med de bedste 27 burgere. Jeg tror, vi ligger i den øverste tredjedel, siger Klaus Wittrup.

1000 gratis burgere vil blive uddelt i New York City i Claus Meyers Grandt Central Terminal fra den 16. til den 18. marts. I København vil burgerne som altid være at finde på Landgreven og på Niels Hemmingsens Gade.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik