Her er din guide til Kulturnatten: Syv oplevelser du ikke må gå glip af

Endnu en gang skydes skolernes efterårsferie i gang med Kulturnatten i København, hvor du finder et hav af kulturelle oplevelser for både store og små. Vi har fundet syv oplevelser, du ikke må gå glip af!

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

For 26. gang åbner foreningen Kulturnatten op for en oplevelsesrig aften fredag den 11. oktober 2019. Her venter der mere end 200 arrangementer, der byder på alt fra rumrejser og overraskelser til historiske gensyn og politiske debatter.

Kulturnatten er én af Københavns mest velbesøgte kulturbegivenheder, og sidste år blev der solgt mere end 94.000 Kulturpas.

Igen i år er der lagt i kakkelovnen til en aften fuld af oplevelser, og vi har udvalgt syv helt særlige arrangementer til dig, som du kun kan finde, når der står Kulturnat i kalenderen.

Dét skal du vide om Kulturpas

Deltagelse i arrangementerne til Kulturnatten kræver et Kulturpas, hvis du er fyldt 12 år. Et Kulturpas koster 95 kroner og kan købes i alle 7-Eleven butikker i hele Hovedstadsområdet og på biblioteker og museer i København og på Frederiksberg. Børn under 12 år har gratis adgang.

 

Kulturpasset giver også adgang til fri transport med tog, S-tog, bus og metro i Hovedstadsområdet fra klokken 17:00 til klokken 05:00.

Se mere

En aften på hospitalsgangen

Fang DNA i dit spyt, prøv en respirator og oplev en traumemodtagelse, når Rigshospitalet åbner dørene op til Kulturnatten. På Riget har du mulighed for at køre med personaletoget i de underjordiske gange og se, hvordan en blodprop i hjernen kan fjernes gennem et hul i lysken. Du kan desuden også deltage i konkurrencen om et besøg på helikopterlandingspladsen!

Sted og tid:

Blegdamsvej 9, 2100 København Ø.

Klokken 18:00-23:00.

Oplev livet på Rigshospitalet til Kulturnatten. Foto: Rigshospitalet

Drik urin, og flyv til månen

I år inviterer Planetariet på en tur gennem himmelrummet, hvor du kan se måner, der ligner snebolde, mens andre måner vil byde på både vulkaner og liv under overfladen. Når du igen er landet med begge ben på jorden, har du mulighed for at slukke tørsten med et glas renset urin.

Sted og tid:

Gammel Kongevej 10, 1610 København V.

Klokken 18.00-00:00.

Bliv klogere på vores måne og de 197 andre måner i vores solsystem til Kulturnatten. Foto: Walter Dhladhla/AFP/Ritzau Scanpix

Fodr løverne i mørket, og dyp fingrene i uglegylp

Zoologisk Have åbner porten op til en aften i det vilde dyrerige. Her kan du besøge dyrene efter lukketid og fodre både løver, isbjørne, leoparder og flodheste. Du kan også møde en hvæsende kakerlak og se en flagermus blive dissekeret, mens du med din fingre i uglegylp skal forsøge at regne ud, hvad uglen har spist til aftensmad.  

Sted og tid:

Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg.

Klokken 18:00-00:00.

Zoologisk Have byder også på street food til Kulturnatten. Foto: Neel Andreasen

Klimaforandringer under jorden

Find gummistøvlerne frem og kom på en rejse i Cisternerne under Søndermarkens grønne plæne. Oplev den underjordiske verden i vand til anklerne og vær vidne til et scenarie, hvor klimaforandringer for alvor har sat sine spor på samfundet.

Sted og tid:

Søndermarken 0, 2000 Frederiksberg.

Klokken 18:00-00:00

Oplev hvordan kunstnerkollektivet SUPERFLEX har omformet og oversvømmet Cisternerne til Kulturnatten. Foto: Torben Eskerod

Oplev togtrafikkens knudepunkter

Kom op på toppen af Københavns Hovedbanegård og se, hvordan alt togtrafik styres fra Banedanmarks kommandopost. Bagefter kan du suse videre til Banedanmarks Trafiktårn, hvor du kan få indblik i det store S-tog system og se bygningens særprægede arkitektur indefra. På toppen af tårnet finder du en stor tagterrasse, hvor du kan beundre den smukke udsigt over Københavns tage.

Sted og tid:

Carsten Niebuhrs Gade 14 og 49, 1577 København V.

Klokken 18:00-22.00.

Se den smukke udsigt over byen fra Trafiktårnet til Kulturnatten. Foto: ŒBanedanmark

Tag en astronautprøve, og kom på lysrejse i rummet

Prøv livet af i rumhandsker og gennemfør en astronautprøve i Rundetårn, inden du kaster blikket ud i verdensrummet fra Europas ældste observatorium, som du finder i toppen af tårnet. Når du igen er landet på jorden, kan du kaste dig ud på en lysrejse i rummet lige ved siden af Rundetårn på Trinitatis Kirkeplads.

Sted og tid:

Købmagergade 52 A, 1150 København K.

Klokken 18.00-00:00.

Til Kulturnatten i Rundetårn står aftenen i månens tegn. Foto: Cecilia Samsson

Spis middag i Folketinget

Aflæg Folketinget et besøg og kom ind og se Folketingssalen helt tæt på. Få et par virtual reality briller på og oplev et møde i Europaudvalget eller sving forbi Snapstinget, der sørger for aftenens middag.

Sted og tid:

Rigsdagsgården 1, 1240 København K.

Klokken 18:00-00:00.

Christiansborg byder på masser oplevelser til Kulturnatten. Foto: Maria Sattrup / Sattrup & Høst

Du kan læse mere om Kulturnattens mange arrangementer lige her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?