Heavy metal-ikoner giver koncert i København

Det over 40 år gamle Heavy Metal-orkester Iron Maiden giver koncert i Royal Arena i sommeren 2018.

De er sværvægtere inden for heavy metal, og til sommer kommer de garvede englændere fra det legendariske band Iron Maiden til hovedstaden.

Som en del af deres "Legacy Of The Beast Tour" optræder de i Royal Arena den 5. juni 2018.

Bandet, der er opkaldt efter et torturinstrument fra den mørke middelalder, har over 40 år på bagen og gav sin første koncert 1. maj 1976.

Deres seneste optræden i Danmark var i Boxen i Herning i 2016, og to år tidligere var de Copenhells hovednavn.  

Den verdensompsændende turné starter i Tallinn, Estland, i maj.

- Konceptet for The Legacy Of The Beast World Tour er inspireret af MAIDENs mobilspil og tegneserie af samme navn. Scenedesignet vil afspejle en række forskellige, men sammenhængende “verdener” med en set-liste, der dækker over en stor del materiale fra firserne, samt en håndfuld af overraskelser fra senere albums, skriver Live Nation Denmark på Facebook. 

Ifølge Live Nation vil koncerten fokusere på Iron Maidens klassikere, der tæller ikoniske Heavy Metal-sange som "The Number Of The Beast" og "2 Minutes To Midnight", skriver Ritzau. 

Iron Maidens manager Rob Smallwood forklarer til Live Nation:

- Til denne turné har vi besluttet at basere temaet på navnet 'The Legacy Of The Beast,' som passer perfekt til formålet, fordi det giver os mulighed for at være kreative og have det sjovt, især med Eddie (bandets maskot, red.). Jeg vil ikke afsløre for meget lige nu, men vi arbejder på en række forskellige scenedesigns, som alle er i tråd med Maidens tradition, og vi håber på at kunne give vores fans en fantastisk oplevelse, når de kommer og ser dette fantastiske show.

Special Guest er amerikanske Killswitch Engage, og billetsalget starter fredag 24. november kl. 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk.

Iron Maiden

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere