Havmølle-safari: Kom helt tæt på den grønne energi

Du kan stadig nå at deltage i lodtrækningen om at komme med på havmøllesafari med DONG Energy.

00:30

Kunne du tænke dig at komme helt tæt på en havmøllepark - og samtidig blive lidt klogere på den grønne omstilling?

Så kan du inden midnat fredag tilmelde dig et nyt koncept fra DONG Energy: Havmøllesafari.

I to weekender i september sejler en række færger fra Havnegade til Middelgrunden Havmøllepark, der ligger øst for Amagers nordspids. I alt kommer cirka 3500 gæster med på havmøllesafarierne ved København. 

DONG Energy arrangerer sejlturene, fordi energiselskabet gerne vil vise og fortælle om den grønne omstilling, der finder sted herhjemme.

- Vi har gennem årene holdt åbent hus på vores kraftværker. Det er lidt sværere at gøre det samme ude på havet, men nu gør vi det altså. Samtidig kan vi give de interesserede et sjældent indblik i det erhvervseventyr, som havmølleparker er blevet for Danmark, siger Filip Engel, der er chef for branding og bæredygtighed hos DONG Energy.

På turene vil der være mulighed at møde nogle af de medarbejdere, der enten har deres daglige gang i de store havmøller eller er med til at planlægge og opføre havmølleparkerne.

Alene i dansk farvand producerer DONG Energy grøn strøm svarende til en million husstandes strømforbrug.

Havmøllesafarierne finder sted 17.-18. september og 24.-25. september. De er gratis, og billetter til turene uddeles via lodtrækning. Interesserede kan tilmelde sig her: goerdanmarkgroennere.dk.

 

Fakta om den grønne omstilling

  • DONG Energy driver i dag 17 havmølleparker, der leverer grøn strøm til 7,5 millioner europæere – et tal som DONG Energy forventer når op på 17 millioner i 2020.
  • DONG Energy har bygget hver fjerde af alle verdens havvindmøller.
  • Ved at gå fra kulfyrede kraftværker til mere biomasse og havvind har DONG Energy på ti år cirka halveret sin CO2-udledning pr. produceret kilowatt-time. 

Kilde: DONG Energy

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik