Har du også set dem? Derfor kører London-taxaer rundt i København

To elektriske London-taxaer testes i øjeblikket i København, men bilerne har potentialet til at blive udrullet i stor skala.

Den velkendte og ikke mindst rummelige London-taxa slider i øjeblikket på den Københavnske asfalt. 

Det er taxaselskabet 4x35, der har sendte de to sorte "slæder" på gaden. De er nemlig både mere rummelige end de sædvanlige Mercedesér, men også langt mere grønne. 

4x35 håber, at de to nye vogne kan sende taxabranchen i en grønnere retning. Det særlige ved den nye taxa er, at den udelukkende kører på el. Den kører over 100 km på ren el, og derefter producerer en benzindrevet rækkeviddeforlænger el til batteriet, så taxaens samlede rækkevidde er over 500 km.

(Artiklen fortsætter under billedet)

En klassiske sorte London-taxa smyger sig i øjeblikket rundt om de Københavnske gadehjørner. 
En klassiske sorte London-taxa smyger sig i øjeblikket rundt om de Københavnske gadehjørner. 
Foto: Taxa 4x34

- En af de helt store udfordringer for os er at omlægge bilparken til at blive klimaneutral og samtidig sikre vores chauffører en ordentlig levevej. El-biler er helt sikkert en del af løsningen, men bare ikke på nuværende tidspunkt, da batterierne ikke kan holde længe nok, og fordi der ikke er ladestandere ved særligt mange taxaholdepladser, siger Gert Frost, der er administrerende direktør i TAXA 4x35 i en pressemeddelelse. 

I dag kører mere end 2.500 LEVC-taxaer, som de nye taxaer hedder, rundt i London og andre storbyer, og håbet er, at man de kommende år – og allerede senere i år – kan begynde at konvertere dele af TAXA 4x35’s bilflåde til en mere klimaneutral flåde.

Fakta om lav-emissions London Black Cab

Den nye taxa bliver i den kommende tid testet i København. Erfaringerne fra andre europæiske storbyer har indtil videre været positive, så håbet er, at TAXA 4x35 med LEVC TX har fundet en bil, der i større skala kan udrulles i Danmark over de kommende år til gavn for klimaet og passagerne:

Ifølge selskabet bag taxaen, London EV Company, har den nye taxa reduceret udledningen af CO2 med over 6.800 ton siden lev-emissions-taxaen kom på gaden i januar 2018.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere