Har du en hest til overs? Så vil politiet gerne købe den

Rytterisektionen i Københavns politi lider under hestemangel og søger egnede kandidater på Facebook

Københavns Politi har en afdeling, hvor betjentene bruger hest som transportmiddel. Men afdelingen har et problem: Den mangler heste.

Og egnede heste er åbenbart ikke noget, man man sådan lige skaffer til politiarbejde, så nu har Rytterisektionen, som den hedder, udsendt et nødråb på Facebook: Kender du vores nye vrinskende kolleger?

Og det er ikke alle heste, der kan bruges, understreger Rytterisektionen. Hestene skal være mellem 5 og 10 år gamle, og det skal helst være valakker (kastrerede hingste, red).

Hestene skal have en skulderhøjde på 167 til 175 centimeter og være i besiddelse af et roligt og stabilt temperament, og så skal de bestå et helbredstjek, ligesom politiet skal have adgang til deres sygdomshistorik.

Endelig skal de bestå en såkaldt miljøtest, der udføres af Københavns Politis Rytterisektion.

Nye ryttere på vej

Vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard er leder af Rytterisektionen. Han fortæller, at politiet i denne uge uddanner seks nye ryttere. Men foreløbig er der kun syv politiheste i stald, og det tal skal op på 20.

- Og nu leder vi efter dem. Vi vil købe dem og betaler markedsprisen. men de kan være svære at finde, for de skal jo brugs til politiarbejde, hvor de ikke bliver bange for børn, der spiller bold, sæbebobler eller menneskemængder. De skal kunne tåle hverdagen, forklarer han.

Rytterisektionen er netop flytttet til nye lokaliteter i Dragør - her skal de 20 heste samles, og det er også der, de mere end 20 ryttere skal have deres faste arbejdsplads - når de altså ikke er ude på hesteryg.

Københavns Politis opslag på Facebook, hvor de søger heste:

Københavns ridende politi

En hest! En hest! Mit kongerige for en hest!"Københavns politi mangler solide og stabile heste, og de er endnu  langt fra at have de tyve heste på stald, som blev aftalt i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i 2018.
En hest! En hest! Mit kongerige for en hest!"Københavns politi mangler solide og stabile heste, og de er endnu  langt fra at have de tyve heste på stald, som blev aftalt i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i 2018.
Foto: Lea Meilandt Mathiesen / Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

retten i roskilde

Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

Mand meldt savnet

43-årig mand meldt savnet - eftersøges af politiet

TM 125cc. Årg. 2014.

17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere