Håndboldskole har fået stjålet alle bolde - nu sætter de gang i indsamling

I morgen starter en uges håndboldskole for 55 forventningsfulde børn i klubben VHC/Vidar i Vanløse. Men alle de nye bolde til børnene er blevet stjålet.

(Arkivfoto fra andet indslag omhandlende håndbold) Foto: TV 2 Lorry

"Vi ønsker os allermest at få boldene igen, da det bliver en stor udgift for vores lille klub at erstatte dem til deltagerne."

Det er desværre umuligt at spille håndbold uden bolde. Vi kunne spille uden streger på banen eller uden en hal for den sags skyld, men ikke uden bolde.

Anne Katrine Sand, Ungdomsformand, VHC/Vidar Håndbold

Sådan skriver håndboldklubben VHC/Vidar på sin Facebookside, efter at klubben i weekenden har været så uheldig at få stjålet alle sine nye bolde til de 55 børn, der i morgen starter på håndboldskole.

- Det er desværre umuligt at spille håndbold uden bolde. Vi kunne spille uden streger på banen eller uden en hal for den sags skyld, men ikke uden bolde, siger Anne Katrine Sand, der er ungdomsformand i klubben. 

Som herrehåndboldlandsholdet her viser, så er det faktisk muligt at udføre visse dele af håndboldtræning uden aktiv brug af håndbolde. Omvendt bliver det nok lidt kedeligt for de 55 børn at bruge en hel uge på at strække ud. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

I løbet af weekenden har ukendte gerningsmænd stjålet boldene, som desværre på grund af uheldig kommunikation i klubben ikke var blevet sat indenfor i sikkerhed.

Læs også Håndboldpiger blev hyldet på rådhuset: "I dag er pokalen hjemme igen"

- Det er hverken leverandørens skyld eller vognmandens skyld. Vi er en klub drevet af frivillige, men har åbenbart ikke fået kommunikeret godt nok. Derfor har boldene stået uden for vores hal på en palle i to døgn, siger ungdomsformanden.

Arbejder på midlertidig løsning

Ikke nok med, at boldene stod ude i det fri, så har et større renoveringsarbejde i området gjort, at vejen ned til hallen er spærret. Derfor er boldene blevet leveret på en stikvej, der desværre var mere udsat for forbipasserende med lange fingre.

Det er en menneskelig fejl, og det er ris til egen røv. Vi er alle frivillige, og derfor er der ingen der skal have skylden for det her. Men nu må jeg arbejde på at få det løst hurtigst muligt

Anne Katrine Sand, Ungdomsformand, VHC/Vidar Håndbold

- Det er en menneskelig fejl, og det er ris til egen røv. Vi er alle frivillige, og derfor er der ingen der skal have skylden for det her. Men nu må jeg arbejde på at få det løst hurtigst muligt, siger ungdomsformand Anna Katrine Sand.

I alt vurderer klubben, at der er blevet stjålet for 5.000 kroner, hvorfor man nu er gået igang med en pengeindsamling, så der kan købes nye bolde til børnene - det er nemlig en stor del af det at gå på håndboldskole, at man efterfølgende får sin egen helt nye bold med hjem.

VHC/Vidars håndboldskole kan ende med at foregå under lidt andre forhold, end hvad planen oprindeligt var. Foto: VHC/Vidar - Håndbold / Privatfoto

- Boldene kan jo bruges til træninger resten af året, så for børnene er det enormt vigtigt, at få deres egen bold. Vi håber derfor bare på, at tyveriet er drengestreger, og at nogle vil aflevere boldene tilbage, siger Anna Katrine Sand. 

Klubben har valgt ikke at melde episoden til politiet, da man ikke regner med, at gerningsmændene får held med at sælge et stort parti af håndboldskolebolde videre. 

Læs også Frivillige bag gigantisk håndboldstævne i Hillerød

Derudover har klubben fundet en midlertidig løsning med en sportsforretning i Vanløse, som har nogle bolde, klubben kan bruge - indtil de ægte håndboldskolebolde forhåbentligt kommer tilbage, eller at der bliver råd til nogle nye. 

Indtil videre er der blevet indsamlet 1750 kroner - hvis man ønsker at donere kan det gøres gennem klubbens Facebookside

Anja Andersen på besøg på en håndboldskole engang i det forrige årtusinde. Foto: Palle Hedemann - Ritzau Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik