Han fik en idé: Nu sparer naboerne tusinder af liter vand

Martin Thorsson Falkenberg ærgrede sig over vandspild, når han var i bad. Det er der kommet en stor besparelse ud af.

En morgen fik driftsleder i SABs boligforening Jyllandshuse, Martin Thorson Falkenberg, en idé, da han var i bad.

-Jeg trådte som sædvanlig uden for bruseren for at sæbe mig ind, mens vandet løb, da det pludselig gik op for mig, hvor mange liter rent drikkevand, der hver dag ryger lige ud i kloakken på den konto. Det er jo superærgerligt, når vi lever i en tid, hvor vi ikke er sikre på, at vi har vand nok i fremtiden. Og så gik jeg på nettet og fandt ud af, at man nemt og billigt kan gøre noget, fortæller driftslederen, hvis boligforening ligger i Vanløse.

Du sparer mens du bruger vand

Og andre vil måske tænke, at Martin bare kunne slukke for vandet, mens han sæbede sig ind - men hans idé betyder, at alle beboere i ejdnommen fik udskiftet tuden på deres vandhaner og og hovederne på bruserne med perlatorer og sparebrusere - og dermed bliver der også spare på vandet, mens det løber. Og når alle beboere har fået skiffet haner og brusere ud - så vil der blive sparet store mængder vand.

Perlatorerne og sparebrusehovederne betydr, at vandet bliver blandet med luft, mens det løber - og dermed mærker man reelt ikke, at der kommer mindre vand. 

Så meget kan beboerne i Vanløse spare

Når man tænder for hanerne i Jyllandshuse i dag, ser det ud til, at der strømmer lige så meget vand ud som før. Men perlatorerne og sparebruseren blander luft i vandet, så hvor der før fossede 15 liter ud i minuttet, løber der nu kun 5-9 liter ud.

- Uden at du kan mærke forskel, når du skruer op for vandhanen, sparer hver eneste beboer næsten 1000 liter vand om året og er dermed med til at sikre, at der bliver ved med at være nok godt drikkevand i hanerne til os alle sammen, forklarer Martin Thorsson Falkenberg.

Hofor: Sådan kan DU spare:

Og se videoen med vandspareråd her:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

80_percent

playGladsaxe firdobler antallet af ladestandere til elbiler

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere