Halvmarathon-resultater blandt verdens bedste

Copenhagen Half Marathon i søndags var spækket med gode løbetider.

Da Copenhagen Half Marathon i weekenden blev afviklet i København, blev det et løb, hvor de syv hurtigste - alle kenyanere - løb de lidt over 21 kilometer på under en time.

At syv løbere kom i mål på under en time er kun sket en gang før, nemlig ved VM Halvmaraton i Udine i Italien i 2007.

Og nok blev det ikke til verdensrekord ved søndagens halvmarathon. Men løbet lå lunt i svinget over dette års bedste halvmarathonresultater i verden. 

Læs også Han var hurtigere end alle de andre 22.000 løbere

Ifølge arrangørerne blev fem af verdens ti hurtigste halvmaratontider i år løbet hjem i København. Og det trods vindforhold, som ikke var til løbernes fordel.

Vinderen James Mwangi Wangiri kom i mål på bare 59 minutter og syv sekunder. Det er den næstbedste halvmarathon-tid i år.  

Han er kun overgået af løberen Solomon Kirwa Yego - også fra Kenya - som har årets bedste tid: 58 minutter og 44 sekunder. Løbet den 13. marts i Italien.

00:20

22.000 løbere deltog i Copenhagen Half Marathon i søndags.

Luk video

De fire løbere, som i søndags kom i mål umiddelbart efter vinderen, hører alle til blandt verdens ti hurtigste i år.

Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, som sammen med Sparta Atletik og Motion står bag Copenhagen Half Marathon, mener, at de mange fremragende resultater skyldes flere faktorer:

- Det er en meget, meget flad rute. Og så der er mange lige strækninger, det er en fordel. Og så tror jeg også, det spiller ind, at de løber i en by med så mange mennesker omkring. Det giver gejst til løberne, siger Jakob Larsen.

Verdensrekorden i halvmarathon har Zersenay Tadese fra Eritrea. Den satte han i Lissabon i 2010 med en tid på 58 minutter og 23 sekunder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik