Halvdelen af lejlighederne i nybygget tårn er solgt

Carlsberg Byen kæmper med at få solgt lejlighederne i det 100 meter høje Bohrs Tårn. 53 ud af 88 lejligheder står uden en ejer tre uger før overtagelsesdatoen.

Den 1. august får de nye beboere i Bohrs Tårn deres nøgler, så de kan åbne døren til deres nye lejlighed.

Men hvor udsigten fra det høje tårn gør, at de kan se langt mod horisonten, så skal beboerne spejde langt efter deres nærmeste naboer.

quote  I en lejlighed til 16 millioner er det begrænset, hvor stort købersegmentet er.

Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen

En stor del af lejlighederne i Bohrs Tårn er nemlig ikke blevet solgt, selvom de har været til salg i over to år. På nuværende tidspunkt har 53 ud af de i alt 88 lejligheder i bygningen stadigvæk ikke en ejer.

- Det betyder ikke noget, for vi sælger over en bolig om dagen i Carlsberg Byen. Vi har udsolgt i masser af projekter her i Carlsberg Byen og synes det går rigtig godt. Det går langt over vores forventninger, hvis vi skal være helt ærlige, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, til TV2 Lorry. 

Lejligheder til et specielt segment

Carlsberg Byen regner med, at omkring 200 mennesker om nogle år vil have deres hjem i Bohrs Tårn, som rejser sig 100 meter over hovedstaden. Men det koster også penge, hvis man vil have en lejlighed i højhuset.

 
 
Foto: Mia Cassens - TV 2 Lorry

En to-værelses lejlighed på 16. etage koster knap 6,4 millioner kroner, mens den dyreste firværelses lejlighed på 29. etage koster knap 16 millioner kroner. 

- Bohrs Tårn henvender sig jo til et helt specielt segment. Det er helt normalt, at man med lejligheder af den her type skal have tålmodighed, når man sætter dem på markedet og sælger dem, siger Jens Nyhus til TV2 Lorry.

Højhuse er ikke en fejlsatsning

Bohrs Tårn bliver det første af Carlsberg Byens højhuse, der er klar til indflytning. Yderligere ni højhuse er på tegnebrættet, men lejlighederne i de bygninger vil henvende sig til et andet segment, end lejlighederne i Bohrs Tårn.

Men selvom under halvdelen af lejlighederne i Bohrs Tårn på nuværende tidspunkt er solgt, så er Carlsberg Byen ikke bange for at bygge flere højhuse i den nye bydel. 

- Det er klart ikke en fejlsatsning. Vi er rigtig stolte af at have Bohrs Tårn på markedet på nuværende tidspunkt, og vi glæder os rigtig meget til 2021, hvor de næste tårne er færdige, siger Jens Nyhus. 

Og på trods af, at de mange lejligheder i en af Københavns højeste bygninger ikke bliver solgt lige så hurtigt, som lejlighederne bliver andre steder i København, så kan Carlsberg Byen ikke se nogen grund til bekymring.

-  Vi kan sagtens komme af med lejlighederne. Det tager bare lidt længere tid, når man henvender sig til det øvre segment. I en lejlighed til 16 millioner er det begrænset, hvor stort købersegmentet er. Og så skal vi naturligvis også have tålmodigheden til det, siger Jens Nyhus.