Hagl stopper halvmaraton: Tre personer ramt af stød

Vildt vejr med hagl og hagl aflyser Copenhagen Half Marathon, oplyser TV 2.

Det startede med sol og fantastisk vejr.

Men pludselig skiftede vejret, og et enormt skybrud med store hagl væltede ned over de 21.000 løbere, der løb Copenhagen Half Marathon.

Arrangørerne aflyser nu halvmarathonet.

Send os dit billede

Har du billeder eller video af det vilde vejr. Så send det til os på redaktion@tv2lorry.dk.

Det bekræfter Dorte Vibjerg, der er direktør for Sparta Løb.

- Vi har valgt at aflyse løbet efter at have vurderet situationen med beredskab og politi. Vi har fået en melding fra DMI om, at et nyt lynvejr sandsynligvis kan komme, så vi mener, at det er mest sikkert at sende folk hjem, siger hun.

Målområdet ved Fælledparken i København er en stor sø, og målområdet er blevet ramt af strømnedbrud.

Alle løbere, der er kommet i mål, opfordres til hurtigst muligt at søge væk fra målområdet og tage hjem. Arrangørerne meddeleler på Twitter, at medaljer bliver sendt til deltagerne.

To personer ramt af lyn

Hun fortæller samtidig, at der er melding om tre tilskadekomne i forbindelse med lynnedslag. To af dem er blevet kørt væk fra løbet i ambulancer.

Den melding bekræfter vagtchef ved Københavns Politi Henrik Moll.

Der er tale om en 57-årig mandlig løber, en 29-årig kvindelig fotograf og en 52-årig kvinde, som var tilknyttet løbet. Det oplyser Københavns Politi.

Ingen af personerne er blevet ramt direkte af lynnedslag. De har fået mindre kvæstelser, men er alle den for livsfare.