Hærværk inden lokalopgør i superligaen

Hærværksmænd har smadret ruder og kastet med gul maling. Politiet mistænker, at hærværket kan være sket som optakt til en superligakamp mellem Brøndby IF og FC København i weekenden.

00:57

1 af 2

Flere steder - nogle af dem med forbindelse til fodboldklubben FC København - er sent torsdag aften blevet udsat for hærværk af ukendte gerningsmænd. Det oplyser Københavns Politi, som mener, det kan være sket som "opvarmning" til søndagens opgør mellem rivalerne Brøndby IF og FC København.

Politiet fik den første anmeldelse klokken 23.15. Tre personer havde smadret ruder og hældt gul maling ud ved FCK-shoppen på Peter Bangs Vej på Frederiksberg. Inden for den næste halve time kom der så meldinger om, at der var blevet smadret ruder og hældt gul maling ud ved en adresse i Kronprinsensgade. Det samme skete ved værtshuset Lumskebuksen på Lersø Parkallé, der tidligere været tilholdssted for klubbens fans. Derudover er det sket fire steder ved Parken, hvor FC København spiller sine hjemmekampe.

- Det tyder på, at det er opvarmning til kampen på søndag ude i Brøndby. Men vi har ikke pågrebet nogen gerningsmænd, siger vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi. Kampen mellem FC København og Brøndby IF bliver spillet søndag klokken 18.00.

Brøndby Stadion også ramt af hærværk

Også Brøndby Stadion blev ramt af hærværk natten til i dag, det fortæller Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

Blå og hvid maling er blevet kastet mod en glasfacade på forsiden af stadion. Politiet oplyser, at de fik anmeldelsen om hærværket kl. 3.30 natten til fredag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik