Hacker-aktion: Københavnsk mand for retten

Otte danskere blev sigtet i FBI-ledet hacker-aktion. Nu skal en 25-årig mand for retten i København.

FBI foretog sidste år knap 100 anholdelser og cirka 350 ransagninger i en stor aktion mod hacking på internettet. Nu skal en dansker for retten i sagen.

Det sker onsdag i Københavns Byret, hvor en 25-årig mand fra København er tiltalt for at have skaffet sig mere end 1000 login- og passwordoplysninger til intetanende ofres computere.

- Der kan være tale om flere log-ins og passwords til samme computer, så det er ikke til at sige, hvor mange computere han har haft adgang til i alt, siger anklager Louise Pedersen til Ritzau.

Otte danskere blev sigtet i sagen, da dansk politi sidste forår reagerede på de oplysninger, som blev videregivet fra FBI. Der var tale om teenagere og unge mænd i begyndelsen af 20'erne.

Oplysningerne kom fra en aktion mod et foretagende ved navn Blackshades, der distribuerer såkaldt malware, en ondsindet computerkode, der bruges til at hacke intetanende computerejeres maskiner.

Den ondsindede kode installeres på ofrenes maskiner ved at få dem til at åbne et link i for eksempel en e-mail eller via social medier. Her kan malwaren aflure oplysninger om for eksempel brugernavne og passwords til alt fra datingprofiler til netbank-aftaler.

FBI har i forbindelse med sagen oplyst, at Blackshades-malwaren også kan bruges til, at kriminelle kan overtage et offers computer, uden at offeret ved noget.

Det kan blandt andet være med henblik på at holde computerens indhold som en slags elektronisk gidsel for derefter at opkræve en løsesum fra offeret.

Hackeren kan også bruge kontrollen over den "besatte" computer til for eksempel at gennemføre et såkaldt DDoS-angreb, hvor den "besatte" computer vil fremstå som gerningscomputeren, og hvor en række hjemmesider vil blive gjort utilgængelige.

FBI har oplyst. at man vurderer, at en halv million computere på verdensplan er blevet inficeret med Blackshades-malware.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere