Håb for legendarisk jazzhus: Flertal vil redde spillested

Et flertal af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation vil finde penge i budgetforhandlingerne til at holde liv i det ikoniske københavnske jazzsted.

Jazzmusiker Caroline Henderson foran jazzhuset Montmartre i forbindelse med forestillingen "In the house". Foto: Jonas Skovbjerg Fogh - Scanpix

På Store Regnegade i København ligger det verdenskendte jazzhus Montmartre. Der har det ligget siden 1959, og gennem årene har det lagt scene til nogle af jazzens største giganter.

Men fremtiden har i de seneste år været usikker for spillestedet, som flere gange været lukningstruet. Og nu er jazzstedet endnu en gang afhængige af, at Københavns kommune træder til, hvis det fortsat skal ligge på den velkendte adresse efter nytår. 

Håbet er, at kommunen vil skyde de 700.000 kroner i spillestedet for at sikre dets overlevelse. 

Københavns Kommune er netop nu i gang med forhandlingerne om næste års budget, og ifølge Politiken er et flertal af politikerne i Borgerrepræsentationen indstillede på at finde de penge, der kan holde liv i jazzhuset. 

Læs også Jazzdiva vil redde spillested: Læs hendes bøn til borgmester

Politisk flertal vil redde jazzhuset

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti går til budgetforhandlingerne med et ønske om, at Jazzhus Montmartre igen får støtte. 

»Det er afgørende for os, at vi har et spillested i Indre By, der byder på alt, hvad et spændende jazzsted skal have. Og der er masser af publikum til det. Jazzhus Montmartre har samtidig en historisk betydning for byen og for jazzen i Danmark«, siger Carl Christian Ebbesen til Politiken. 

Både De Radikale og SF har også meldt ud, at de vil finde de nødvendige penge i næste års budget, og nu åbner Socialdemokratiet også op for muligheden. Til Politiken siger partiets medlem af kultur- og fritidsudvalget, Simon Strange:

- Montmartre er et spillested, der bidrager med høj kvalitet til det københavnske kulturliv, så hvis der er flertal blandt de partier, der indgår en budgetaftale, så er vi parate til at bruge pengene.

Læs også Ikonisk spillested lukker i indre København

Med Socialdemokraterne vil der være et flertal i Borgerrepræsentationen, og derfor venter Jazzhus Montmartres direktør, Rune Bech, i spænding på at se, hvordan budgetforhandlingerne falder ud.

- Vi holder vejret og afventer, at der bliver et flertal, men vi tør ikke tro det, før vi ser det - men vi håber det, lyder det i dag fra Rune Bech. 

På lånt tid

Sidste år smækkede kommunen kassen i og fjernede støtten til Jazzhus Montmartre, som betød, at spillestedet var tæt på at dreje nøglen om. Men det lykkedes i 11. time at redde jazzstedet ved at lave en midlertidig løsning, hvor spillestedet slap for at betale husleje i et år og fik forøget tilskuddet fra fonde. 

Læs også Legendarisk jazzhus i krise: Mister 700.000 kroner i støtte

Men efter nytår skal der igen betales husleje, og ifølge jazzhusets stifter og direktør Rune Bech vil fondene ikke fortsætte med at støtte stedet, hvis ikke også Københavns Kommune spæder til, skriver Politiken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?