Håb for legendarisk jazzhus: Flertal vil redde spillested

Et flertal af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation vil finde penge i budgetforhandlingerne til at holde liv i det ikoniske københavnske jazzsted.

På Store Regnegade i København ligger det verdenskendte jazzhus Montmartre. Der har det ligget siden 1959, og gennem årene har det lagt scene til nogle af jazzens største giganter.

Men fremtiden har i de seneste år været usikker for spillestedet, som flere gange været lukningstruet. Og nu er jazzstedet endnu en gang afhængige af, at Københavns kommune træder til, hvis det fortsat skal ligge på den velkendte adresse efter nytår. 

Håbet er, at kommunen vil skyde de 700.000 kroner i spillestedet for at sikre dets overlevelse. 

Københavns Kommune er netop nu i gang med forhandlingerne om næste års budget, og ifølge Politiken er et flertal af politikerne i Borgerrepræsentationen indstillede på at finde de penge, der kan holde liv i jazzhuset. 

Politisk flertal vil redde jazzhuset

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti går til budgetforhandlingerne med et ønske om, at Jazzhus Montmartre igen får støtte. 

»Det er afgørende for os, at vi har et spillested i Indre By, der byder på alt, hvad et spændende jazzsted skal have. Og der er masser af publikum til det. Jazzhus Montmartre har samtidig en historisk betydning for byen og for jazzen i Danmark«, siger Carl Christian Ebbesen til Politiken. 

Både De Radikale og SF har også meldt ud, at de vil finde de nødvendige penge i næste års budget, og nu åbner Socialdemokratiet også op for muligheden. Til Politiken siger partiets medlem af kultur- og fritidsudvalget, Simon Strange:

- Montmartre er et spillested, der bidrager med høj kvalitet til det københavnske kulturliv, så hvis der er flertal blandt de partier, der indgår en budgetaftale, så er vi parate til at bruge pengene.

Med Socialdemokraterne vil der være et flertal i Borgerrepræsentationen, og derfor venter Jazzhus Montmartres direktør, Rune Bech, i spænding på at se, hvordan budgetforhandlingerne falder ud.

- Vi holder vejret og afventer, at der bliver et flertal, men vi tør ikke tro det, før vi ser det - men vi håber det, lyder det i dag fra Rune Bech. 

På lånt tid

Sidste år smækkede kommunen kassen i og fjernede støtten til Jazzhus Montmartre, som betød, at spillestedet var tæt på at dreje nøglen om. Men det lykkedes i 11. time at redde jazzstedet ved at lave en midlertidig løsning, hvor spillestedet slap for at betale husleje i et år og fik forøget tilskuddet fra fonde. 

Men efter nytår skal der igen betales husleje, og ifølge jazzhusets stifter og direktør Rune Bech vil fondene ikke fortsætte med at støtte stedet, hvis ikke også Københavns Kommune spæder til, skriver Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

Zoologisk Have

Trods grønt lys: Zoologisk Have og andre kulturoplevelser åbner ikke mandag

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere