Gymnasielæreren Mads fra Amager har dekoreret dansk Air Force One

Mads Bangsø, der bor på Amager, har med sine kreative evner vundet en ret blæret konkurrence.

Det startede med børnetegninger - men er endt med udsmykning af et rigtigt fly.

Et ganske særligt ét af slagsen.

quote De fleste drenge har siddet og tegnet flyvere som børn. Jeg blev bare ved.

Mads Bangsø

- De fleste drenge har siddet og tegnet flyvere som børn. Jeg blev bare ved, fortæller 39-årige Mads Bangsø til TV 2 Lorry.

Nu har han vundet konkurrence om at tegne, hvordan haleroret på Danish Air Force One skal males. 

Flyver med ministre og kongehus

Model af Mads Bangsøs bemaling.
Model af Mads Bangsøs bemaling.

Bag konkurrencen står Air Transport Wing, som udfører Forsvarets lufttransport. 

- Vi holder stort air show den 10. juni, og det er næsten en tradition, at man laver en halerorskonkurrence, fortæller Morten Valentin Jensen, der er kaptajn og pressechef hos Air Transport Wing. 

Denne gang faldt valget på at udsmykke en Challenger CL-604, som til dagligt løser overvågningsopgaver og VIP-flyvninger. Sidstnævnte kan for eksempel være ministre og kongehus - og når den flyver med dem, går den under navnet "Air Force One". 

Temaet for konkurrencen var Rigsfællesskabet, da flyet ofte bruges på Grønland og Færøerne. Og det har Mads Bangsøs vinderskitse taget alvorligt: 

- Den ene side har noget grønlandsk, nemlig en isbjørn, og den anden side noget færøsk, nemlig en strandskade, som er Færøernes nationalfugl, fortæller Mads Bangsø. 

Derudover har han tegnet Dannebrog, der skal repræsentere Danmark. Og så er der to stjernebilleder, Karlsvognen og Cassiopeia. Her har Mads Bangsøs baggrund spillet ind. 

Her ses Mads Bangsøs værk ført ud i livet.
Her ses Mads Bangsøs værk ført ud i livet.
Foto: Air Transport Wing

Mads kom med i luften 

Til daglig er Mads Bangsø nemlig gymnasielærer og underviser blandt andet i fysik. Det kreative er faktisk blot en afstressende fritidsinteresse.

quote Det kunne ikke være bedre, end når ens hobby kaster gode oplevelser af sig.

Mads Bangsø 

Nu har den dog sikret ham en ret speciel oplevelse. Udover at se sit værk ført ud i livet, vandt han nemlig også en flyvetur.

Lørdag fik Mads Bangsø hele to en halv time over Aalborg og Aarhus, hvor den nye udsmykning blev luftet for første gang. 

- Det kunne ikke være bedre, end når ens hobby kaster gode oplevelser af sig. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skulle få en tur i sådan en Challenger - så det er perfekt! lyder det fra en glad vinder. 

Mads Bangsø foran det bemalede fly.
Mads Bangsø foran det bemalede fly.
Foto: Air Transport Wing