Gymnasieelever udlever iværksætterdrøm med tarteletter

Bedstemors tarteletter er kommet på skoleskemaet for en flok studerende fra Niels Brock, der har vundet retten til at åbne en madbod på Reffen.

De gastronomiske lækkerier strækker sig lige fra Thailand til Mexico, Grækenland og Afrika på det nye københavnske madmarked Reffen på Refshaleøen. Men i denne uge kan man også dufte bedstemors køkken og den danske klassiker tarteletter.

16 studerende fra Niels Brocks Innovationsgymnasium har siden april arbejdet med iværksætteri i samarbejde med Reffen, hvor de nu fører drømmen ud i livet med deres koncept ’Granny’s Danish Tartlets’.

 

Madvognen er pyntet op med masser af blomster og dannebrogsflag, konceptet har sit helt eget logo, som er trykt på elevernes forklæder, og pigerne har håret sat op med rød-hvid-ternet dug for at skabe den helt ægte bedstemor-nostalgi.

- Folk synes, det er mega hyggeligt med noget dansk kultur sammen med alt det andet, der er at smage på herude, siger Zara Thustrup, der går i 2.g på Niels Brocks Innovationsgymnasium.

- Der er mange af turisterne, der ikke ved, hvad tarteletter er. Men vi har sat en ret frem og forklarer, hvad den indeholder. De synes, det smager rigtig godt. Mange danskere er faktisk også positivt overraskede over vores vegetarudgave med svampe, siger hun.

Giver blod på tanden

Til at starte med udviklede de 16 gymnasieelever fire forskellige retter og madkoncepter, og kort før sommerferien valgte et panel tarteletterne som vinder.

 

Dommerne bestod af repræsentanter fra selskabet bag Reffen samt rektor og lærere fra Niels Brock

Siden har eleverne i fællesskab finpudset konceptet, som de i denne uge prøver af i en madvogn, som Reffen har stillet til rådighed for at give de unge iværksætterspirer vigtig erfaring.

- Det har uden tvivl givet blod på tanden. Den største øjenåbner har været, at det er muligt selv at starte noget op på så kort tid. I starten var det hele surrealistisk, for før sommeren hyggede vi jo bare med en idé. Men nu står vi her faktisk og har en bod, der kører. Det har været helt vildt, siger Zara Thustrup, der selv håber på en dag at stå i spidsen for en kreativ virksomhed.

Eleverne sælger både den klassiske version af tarteletter med høns i asparges og en vegetarudgave. Begge efter opskrift fra en af elevernes egen bedstemor.

Målsætningen er at sælge mellem 1.200 og 1.500 tarteletter i løbet af ugen, og foreløbig ser det ud til, at målsætningen indfries. Og det kommer måske til at dryppe på andre nye iværksættere.

- Nogle af os har snakket om at lægge vores indtjente penge sammen og give dem til en iværksætterfond. Fordi det er vigtigt at give noget videre til andre, der har en idé. Nu har vi fået en fed mulighed for at afprøve iværksætterdrømmen. Den mulighed skal andre også have, lyder det begejstret fra Zara Thustrup.

Skulle nogen være blevet lækkersultne, kan man besøge ’Granny’s Danish Tartlets’ frem til søndag, hver dag mellem klokken 11 og 21.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik