Gymnasieelev kørte fra politiet: "Jeg gik i panik"

En blot 18-årig gymnasieelev uden kørekort kørte dødskørsel på Gothersgade i København. Ifølge politiet var det rent held, at ingen blev ramt.

ARKIVBILLEDE: Politi i Gothersgade Foto: Morten Germund / Scanpix

En Citroën C5 kørte med mellem 60 og 70 kilometer i timen på cykelstien på Gothersgade i København tidligt søndag morgen.

Den  populære festgade i Københavns Indre By er ofte centrum for både voldsepisoder og udskejelser, der har med alkohol at gøre.

Du har kørt totalt hensynsløs kørsel, blæst overfor rødt og passeret en fodgænger så tæt, at der kun var en meter mellem bilen og personen

Jakob Buch-Jepsen, anklager

Alligevel var sagen tidligt søndag morgen noget mere speget. Bilisten blev efterfølgende anholdt og søndag eftermiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Her blev han sigtet for at udsætte uskyldige personers liv og helbred for fare i en bil, som han i øvrigt havde stjålet fra sin svigermors indkørsel.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Du har kørt totalt hensynsløs kørsel, blæst overfor rødt og passeret en fodgænger så tæt, at der kun var en meter mellem bilen og personen, som måtte springe ud på kørebanen for at komme i sikkerhed, sagde anklager Jakob Buch-Jepsen i Københavns dommervagt ifølge avisen.

Læs også Rådyr bidt ihjel: "Den døde af blodtab, det er helt absurd"

Den unge mand undskyldte: "Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt"

Den 18-årige mand skulle angiveligt hente sin jævnaldrende kæreste i Indre By, da der ikke gik nogle tog. Derfor tog han svigermoderens bil uden at spørge - og at have et kørekort.

Det var dumt af mig. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt

Vanvidsbilisten i retten

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg tog bilen. Det var dumt af mig. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt, sagde gymnasieeleven ifølge Ekstra Bladet.

Politiet satte efter bilisten, da han kørte en smule for stærkt i byenzonen. Men da de blå blink startede, gik den unge mand i panik.

I stedet for at stoppe, satte han i stedet farten op og forsøgte at flygte fra ordensmagten. Undervejs på ruten i Indre By kørte han blandt andet overfor rødt, mod kørselsretningen og op på cykelstien.

Læs også Eksplosion på husbåd: Gik til bunds på fem minutter

- Jeg blev nervøs og gik i panik. Det føltes meget nemmere bare at køre, sagde bilisten i retten ifølge avisen.

Da den unge mand endelig blev anholdt i Nyhavn, viste det sig hurtigt, at han hverken var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Alligevel skal han nu tilbringe vinterferien bag lås og slå.

Det er rent held, at der ikke skete nogen noget

Dommeren i retten

- Det er rent held, at der ikke skete nogen noget, sagde dommeren og lagde vægt på, at borgernes retsfølelse gør, at han skulle varetægtsfængsles, selv om han har en ren straffeattest, skriver Ekstra Bladet.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet i 11 dage.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik