Gymnasieelev kørte fra politiet: "Jeg gik i panik"

En blot 18-årig gymnasieelev uden kørekort kørte dødskørsel på Gothersgade i København. Ifølge politiet var det rent held, at ingen blev ramt.

En Citroën C5 kørte med mellem 60 og 70 kilometer i timen på cykelstien på Gothersgade i København tidligt søndag morgen.

Den  populære festgade i Københavns Indre By er ofte centrum for både voldsepisoder og udskejelser, der har med alkohol at gøre.

quote Du har kørt totalt hensynsløs kørsel, blæst overfor rødt og passeret en fodgænger så tæt, at der kun var en meter mellem bilen og personen

Jakob Buch-Jepsen, anklager

Alligevel var sagen tidligt søndag morgen noget mere speget. Bilisten blev efterfølgende anholdt og søndag eftermiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør.

Her blev han sigtet for at udsætte uskyldige personers liv og helbred for fare i en bil, som han i øvrigt havde stjålet fra sin svigermors indkørsel.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Du har kørt totalt hensynsløs kørsel, blæst overfor rødt og passeret en fodgænger så tæt, at der kun var en meter mellem bilen og personen, som måtte springe ud på kørebanen for at komme i sikkerhed, sagde anklager Jakob Buch-Jepsen i Københavns dommervagt ifølge avisen.

Den unge mand undskyldte: "Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt"

Den 18-årige mand skulle angiveligt hente sin jævnaldrende kæreste i Indre By, da der ikke gik nogle tog. Derfor tog han svigermoderens bil uden at spørge - og at have et kørekort.

quote Det var dumt af mig. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt

Vanvidsbilisten i retten

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg tog bilen. Det var dumt af mig. Jeg har aldrig før gjort noget kriminelt, sagde gymnasieeleven ifølge Ekstra Bladet.

Politiet satte efter bilisten, da han kørte en smule for stærkt i byenzonen. Men da de blå blink startede, gik den unge mand i panik.

I stedet for at stoppe, satte han i stedet farten op og forsøgte at flygte fra ordensmagten. Undervejs på ruten i Indre By kørte han blandt andet overfor rødt, mod kørselsretningen og op på cykelstien.

- Jeg blev nervøs og gik i panik. Det føltes meget nemmere bare at køre, sagde bilisten i retten ifølge avisen.

Da den unge mand endelig blev anholdt i Nyhavn, viste det sig hurtigt, at han hverken var påvirket af alkohol eller euforiserende stoffer. Alligevel skal han nu tilbringe vinterferien bag lås og slå.

quote Det er rent held, at der ikke skete nogen noget

Dommeren i retten

- Det er rent held, at der ikke skete nogen noget, sagde dommeren og lagde vægt på, at borgernes retsfølelse gør, at han skulle varetægtsfængsles, selv om han har en ren straffeattest, skriver Ekstra Bladet.

Manden er foreløbig varetægtsfængslet i 11 dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere