Guld til Mikkel fra Vanløse: Stor dansk triumf ved World Games

Den danske ju-jitsu-kæmper Mikkel Brix Willard vandt lørdag guld ved World Games i Polen.

Den danske ju-jitsu-kæmper Mikkel Brix Willard, Foto: Ju-jitsu Danmark

Danske Mikkel Brix Willard fra Vanløse gjorde rent bord ved ju-jitsu-turneringen ved World Games i Polen. Den 23-årige dansker var ubesejret inden finalen, hvor han skulle møde verdensmesteren Denis Besov fra Rusland.

Finalen i vægtklassen op til 85 kg blev en tæt affære. Men med 15 sekunder igen lykkedes det Mikkel Brix Willard at få sat et effektfuldt kast ind på russeren, hvorefter han holder ham nede på gulvet og vinder på en teknisk knock out – en ”fuld ippon” på ju-jitsu-sprog.

- Det var en sindssygt fed måde at slutte af på med et stort kast, hvor alle folk jubler. Det er den største turnering, der findes, og jeg har villet vinde den siden jeg var helt lille. VM og EM er der mulighed for hvert år, mens World Games kun er hvert fjerde år, så det er noget helt særligt, siger Mikkel Brix Willard, der træner ju-jitsu i Hillerød.

Læs også Vanløse-pige kæmper sig til guld

Det afgørende i dagens finale blev Mikkel Brix Willards taktiske overblik. Han havde analyseret sin modstander grundigt hjemmefra.

- Det er taktikken, jeg vinder på. Jeg har set videoer og nørdet det rigtig meget, så jeg ved lige præcis, hvad han vil lave. Når man står i finalen og har nerver på, kan det godt være svært at holde overblikket og bevare taktikken, men det lykkes i dag, siger Mikkel Brix Willard, der også er nummer et på verdensranglisten.

Svarer til OL

Det var den anden danske guldmedalje i ju-jitsu ved World Games på lige så mange dage. I går vandt Rebekka Ziska Dahl – ligeledes fra Vanløse -  turneringen for kvinder op til 55 kg. World Games svarer til OL for de sportsgrene, som ikke er på det olympiske program.

I mændenes vægtklasse op til 94 kg tabte danske Mathias Brix Willard til den regerende verdensmester Benjamin Lah fra Slovenien i kampen om bronze. Mathias Brix Willard (26) er storebror til Mikkel Brix Willard.

Dermed slutter Danmark med to medaljer i ju-jitsu ved World Games.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik