Guide: Find Københavns grønne cykelruter

Med en ny opdatering kan Københavns cykelapp nu også hjælpe dig til at finde grønne smutveje. Læs her hvordan.

Hvis du gerne vil undgå bilos når du cykler, eller bare foretrækker at cykle i grønne områder i stedet for på asfalt, så er der gode nyheder.

Københavns Kommune har netop opdateret deres cykelapp "I Bike CPH", så det nu også er muligt at finde den grønneste rute mod din destination.

Læs her hvordan du gør:

1. Download app'en

Hent app'en "I Bike CPH" der hvor du normalt henter app's på din telefon.

2. Aktiver GPS-funktion

App'en er afhængig af at få adgang til din telefons GPS-funktion, og vil første gang du åbner den bede dig om tilladelse til at anvende denne. Her skal du give den lov.

3. Indtast destination

Når du ser et kort over København, skal du trykke på forstørrelsesglasset oppe i højre hjørne. Dette giver dig mulighed for at indtaste en adresse eller et bestemt punkt. I dette tilfælde har vi indtastet Svanemøllen St. Tryk herefter på "Rute" lige under ikonet med et forstørrelsesglas.

 
 

App'en vil som udgangspunkt foreslå dig den hurtigste rute målt på afstand og tid. Her vil ur-symbolet i toppen være markeret med rødt.

 
 

 For at vælge den grønneste rute mod din destination skal du trykke på symbolet med en lille kvist. Nu vil app'en foreslå dig en alternativ rute.

 
 

God cykeltur!