Grønnere end nogensinde: Kun Svanemærket er godt nok til København

Københavns Kommune vil nu kun købe varer, der lever op til Svanemærket eller EU-Blomsten.

Københavns Kommune skal stille miljøkrav, når de køber ind. Det har Borgerrepræsentationen netop besluttet.

- Det rigtig glad for. Det styrker grønne dagsorden på rådhuset, siger Ninna Thomsen, SF, Sundheds- og Omsorgsborgmester i København.

Forslaget kommer fra netop Ninna Thomsen, der ser København som en mulig motor for grønne indkøb, fordi kommunen køber ind for hele 11,4 milliarder kroner om året. 

- En stor spiller som København er vigtig for grønne indkøb. For jo flere, der køber grønt, jo billigere bliver de grønne produkter jo også. Og så vil endnu flere træffe den grønne valg, siger Ninna Thomsen.

Svanemærket og EU-Blomsten

quote En stor spiller som København er vigtig for grønne indkøb. For jo flere, der køber grønt, jo billigere bliver de grønne produkter jo også. Og så vil endnu flere træffe den grønne valg

Ninna Thomsen, SF, Sundheds- og Omsorgsborgmester, København

København er allerede med i Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb. Fra hovedstadsområdet er også Gladsaxe, Egedal, Frederiksberg, Ishøj og Roskilde kommuner med.

Men Københavns forslag tager det grønne et skridt videre. Kommunen vil nemlig stille krav om, at udbud og indkøb fremover skal leve op til miljømærkerne, Svanemærket og EU-Blomsten.

- Det er en super gode ide, siger Martin Fabiansen, direktør for Mærkning Danmark til TV 2 Lorry.

- Det er ikke nok, at vi er fremme i skoene. Vi skal helt derop, hvor vi siger, at det skal være Svanemærket, som vi køber, siger Ninna Thomsen.

Kommunens embedsmænd skal nu undersøge, hvordan forslaget kan blive til virkelighed, og hvor meget de grønne indkøb kommer til at koste.