Grøn Koncert klar med første navn: Popkonger vender tilbage

Selvom der er mere end et halvt år til, at Grøn Koncert løber af stablen, så kan arrangørerne allerede nu annoncere det første navn.

Grøn Koncert skiftede tidligere i år navn til Grøn. Men selvom navnet er nyt, så er det nogle gamle kendinge, der netop er blevet afsløret som det første musiknavn på plakaten til Grøn 2018.

Ifølge Grøn bliver det ingen ringere end Lukas Graham, der skyder næste sommers koncertrække i gang på Tiøren i København for herefter at tage med koncertkaravanen rundt om i landet.

Lukas Graham spillede tre år i træk på Grøn (Koncert, red.) i 2013, 2014 og 2015.

Siden da er bandet for alvor slået igennem i det store udland. Blandt andet i USA, hvor Lukas Grahams pop-soul for alvor nåede et bredt publikum og blev hædret med en Grammy-nominering.

Akrivfoto fra 2013, da Lukas Graham første gang spillede på Grøn Koncert.
Akrivfoto fra 2013, da Lukas Graham første gang spillede på Grøn Koncert.
Foto: Henning Bagger - Scanpix

Med sig har de hits som ”Ordinary Things”, ”Drunk in the Morning” og naturligvis det Grammy-nominerede megahit ”7 Years”, så mon ikke der er lagt op til endnu en stor fællessangsfest på Grøn 2018.

- Jeg føler, at Grøn Koncert var der, hvor vi virkelig kom ud til den brede danske befolkning. Inden da kendte man os måske fra radioen, men på Grøn (Koncert, red.) blev det en stor fællessangsfest tre år i træk. Det var et utroligt stort kompliment for os. Den energi, som vi fik af at spille Grøn Koncert, var noget, som vi kunne tage med til USA og ud i Europa, hvor vi har spillet turneer lige siden, forklarer bandets frontmand Lukas Forchhammer i en pressemeddelelse.

Når Grøn næste sommer turnerer landet rundt, bliver det igen i år med to koncerter i København. Den første bliver som tidligere nævnt på Tiøren den 19. juli, og den sidste koncert på turen bliver ligeledes i København i Valbyparken den 29. juli.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere